vrijdag 18 januari 2019

Bungalowpark Roekenbosch heeft nog tien jaar te gaan

Bungalowpark Roekenbosch
Over tien jaar is het over en uit voor bungalowpark Roekenbosch in Blitterswijck. Om de ontmanteling te kunnen betalen, worden maximaal zestig van de 224 vakantiewoningen voor sloop behoed om daar 250 buitenlandse werknemers in onder te brengen.

Verder gaan 44 huisjes naar starters of mensen die een woning zoeken, maar nergens aan de bak komen. De eigenaren van de 224 huisjes moeten hun eigendom verkopen aan de coƶperatie Roekenbosch voor de helft van de WOZ-waarde. 

Die beslissing moeten ze al heel snel nemen. Als stok achter de deur gaat de gemeente vanaf 1 februari optreden tegen illegale permanente bewoning. Bovendien loopt het erfpachtcontract voor de grond met de gemeente over tien jaar af. De ­gemeente gaat dat pachtcontract zeker niet verlengen, waardoor de waarde van de woningen alleen maar zal afnemen.

Geen toekomst voor Bungalowpark Roekenbosch


Het toekomstplan voor Roekenbosch heeft de gemeente Venray gisteravond gepresenteerd aan alle partijen die hebben meegepraat over de toekomst van het park. Dat overleg is in november 2018 na een jaar onderhandelen mislukt en dat was de reden voor de gemeente om zelf met een toekomstplan te komen.

Bron en hele artikel: De limburger