Vakantieparken in Luxemburg

EuroParcs Kohnenhof

In het prachtige Ourdal, middenin de Luxemburgse Ardennen met bossen zo ver als het oog reikt, ligt EuroParcs Kohnenhof. Het vakantiepark heeft een fantastische ligging pal aan de kronkelende Our rivier, die tegelijkertijd de natuurlijke grens met Duitsland vormt. Ongerepte natuur, pittoreske stadjes en de strategische ligging met Duitsland aan de overkant van de rivier maken dit vakantiepark wel een heel bijzondere vakantiebestemming. Meer weten over Europarcs!

Camping Fuussekaul

Camping Fuussekaul is gelegen in het natuurpark Bovensûre in de Luxemburgse Ardennen. Deze gezellige en kindvriendelijke camping heeft uitstekende voorzieningen die er voor zorgen dat jong en oud zich uitstekend kunnen vermaken. Door de centrale ligging is camping Fuussekaul een prima uitgangspunt om Luxemburg te verkennen.

Camping Birkelt village


Camping Birkelt village ligt in het prachtige natuurpark Müllerthal, wat ook wel Klein Zwitserland genoemd wordt. Vanaf het dorpje Larochette is het nog maar een klein stukje rijden door het bos voor de lange, met bomen omgeven, weg oprijdt die u naar Camping Birkelt village leidt. Vanwege de centrale ligging zijn alle bezienswaardigheden in Luxemburg gemakkelijk te bereiken.

Op vakantie in Luxemburg

Natuurlijk, er zijn verschillende redenen waarom Luxemburg een geweldige vakantiebestemming kan zijn. Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om naar Luxemburg te reizen:

  • Prachtige Natuur: Luxemburg staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, met glooiende heuvels, groene valleien en schilderachtige dorpjes. Het Mullerthal, ook wel bekend als "Klein Zwitserland", biedt spectaculaire rotsformaties en schilderachtige wandelpaden.
  • Historische Steden: Ontdek de charme van steden als Luxemburg-stad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vanwege zijn historische vestingwerken en oude stad. De stad heeft een rijke geschiedenis met middeleeuwse architectuur en moderne voorzieningen.
  • Multiculturele Sfeer: Luxemburg is een multiculturele samenleving met invloeden vanuit Duitsland, Frankrijk en België. Dit is terug te zien in de lokale keuken, taal en cultuur.
  • Kastelen en Historische Plaatsen: Luxemburg herbergt verschillende prachtige kastelen en historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Vianden, dat bekend staat om zijn middeleeuwse architectuur en prachtige ligging.
  • Fietsvriendelijke Omgeving: Luxemburg heeft uitgebreide fietspaden en schilderachtige routes, waardoor het een uitstekende bestemming is voor fietsliefhebbers. De fietspaden bieden de mogelijkheid om het land op een ontspannen manier te verkennen.
  • Luxemburgse Wijnen: Proef de lokale wijnen en geniet van de wijncultuur in de regio Moselle. Luxemburg staat bekend om zijn witte en mousserende wijnen, en een bezoek aan een wijngaard is een unieke ervaring.
  • Veiligheid en Netheid: Luxemburg staat bekend als een van de veiligste landen ter wereld. Bovendien is het land zeer schoon en goed onderhouden, wat bijdraagt aan een aangename en ontspannen vakantie-ervaring.
  • Europese Instellingen: Als je geïnteresseerd bent in Europese politiek, biedt Luxemburg de mogelijkheid om de Europese instellingen te bezoeken, aangezien het een van de oprichters van de Europese Unie is.

Kortom, Luxemburg combineert natuurlijke schoonheid, historische charme en moderne voorzieningen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor verschillende soorten reizigers.