vrijdag 18 januari 2019

Als alles meezit, volgend jaar eerste gasten in Qurios Gulpen

Van jaren zestig-bungalows naar less is more en natuur centraal

In het inmiddels gesloten bungalowpark Euverem (Gulpen) zijn deze week de plannen voor het vernieuwde bungalowpark gepresenteerd. Eigenaar Qurios, die Bungalowpark Euverem in het voorjaar van 2018 kocht van de vorige eigenaar Vacantievreugd, heeft ervoor gekozen met een nieuwe formule een nieuwe weg in te slaan, zo lichtte CEO Jeroen Postma van eigenaar Qurios toe.

‘Share the simple things in life’ luidt de slogan van Qurios. Het genieten van de kleine dingen in het leven is als een rode draad door het concept van Qurios geweven: geen subtropisch zwembad, chique restaurants of recreatieprogramma waarin alleen geknutseld wordt, maar sterrenkijkers en vergrootglazen om de natuur te ontdekken en ‘gewoon’ een gezellige brasserie en kookworkshops voor de kleinste bezoekers. 

Qurios heeft parken op een aantal A-locaties in Nederland. Vooralsnog bevinden deze locaties zich allemaal aan de kust. Gulpen wordt het eerste park in een groene omgeving.

Qurios Gulpen: eigen stijl

Waar het huidige bestemmingsplan voor het bungalowpark bestaat uit typische Limburgse vakwerkhuisjes, heeft de organisatie ervoor gekozen met Qurios Gulpen een andere weg in te slaan. ,,Laten we eerlijk zijn, ieder dorp in Zuid-Limburg heeft een eigen bungalowpark en ze staan allemaal vol met Limburgse vakwerkhuisjes. Wij willen ons op deze manier graag onderscheiden van de rest’’, aldus Postma.

De natuur en vooral aanpassingen aan deze natuur hebben een grote rol gespeeld in het eerste voorstel voor Qurios Gulpen. Zo worden de tachtig huisjes die op de vier hectare naast het bestaande park worden gebouwd, deels in de grond gebouwd. Het aanzicht vanaf het dorp Euverem verandert daardoor in een soort Teletubbie-landschap en blijft groen. Ook de parkeerplaats op het park wordt middels een groene burcht afgeschermd van de doorgaande weg.

Bron en hele artikel: Chapeau magazine. Foto: pretwerk.nl