vrijdag 23 juni 2017

Efteling: 3 sterren vakantiepark Loonsche Land heeft wat uitleg nodig

Met ingang van 1 juni is het nieuwe vakantiepark Loonsche Land in de Efteling geopend. Waar het eerste park ‘Bosrijk’ was gepositioneerd als 4 sterren-park, vallen de accommodaties van het Loonsche Land in de 3 sterren categorie. Het is volgens adjunct directeur Koen Sanders van belang om goed uit te leggen wat de gasten mogen verwachten, nu er twee verschillende categorieën onder het Efteling-merk worden aangeboden.

Eerste indruk
Tijdens de Pleisureworld vakdag Vakantiepark van de Toekomst was de redactie van Pretwerk.nl een nachtje te gast in het nieuwe vakantiepark, dat de verblijfscapaciteit van de Efteling met 1000 bedden heeft vergroot. De accommodaties zijn onderverdeeld in 3 segmenten: Hotelkamers, Themakamers (losstaand, maar met hotelfaciliteiten) en Vakantiewoningen. Het park voldoet bij de eerste indruk in ieder geval aan de verwachting die bij De Efteling past. Het park is sfeervol en zeer natuurlijk aangelegd met een thematisering die authentiek overkomt. Je verblijft hier wel in een ‘gewoon’ bungalowpark; dus verwacht geen sprookjeswereld.

Toelichting op de keuzes in het park
Tijdens de vakdag Vakantiepark van de Toekomst gaf Sanders een toelichting op de realisatie van het vakantiepark Loonsche Land. We noemen enkele thema’s:


  • Er zijn zowel vakantiewoningen als hotelkamers beschikbaar. De Nederlandse gasten hebben over het algemeen een voorkeur voor de bungalow. Belgische en Duitse gasten stellen vaker de hotelservice op prijs.
  • Er is bewust voor gekozen om het park Loonse Land in te delen in de drie sterren categorie. Het eerste park ‘Bosrijk’ is een park in de 4-sterren categorie. Met dit nieuwe park richt De Efteling zich op een ander budgetsegment. Het is volgens Sanders wel van belang om goed de verwachting te managen. De huisjes en voorzieningen in Loonsche Land zijn wat meer basic dan in het luxere Bosrijk.
  • Wat duidelijk anders is t.o.v. veel reguliere parken is de ruime opzet. Sanders: “We willen maximaal 11% van de ruimte bebouwen zodat we veel ruimte overhouden voor groen en natuur. Dat is een kenmerk van De Efteling dat we zorgvuldig bewaken.”
  • Rondom het vakantiepark is geen hekwerk aanwezig. Dat geeft voor de gasten van het park nog meer het gevoel dat zij in de natuur logeren. Bij meerdaags verblijf kan de gast ook volop genieten van natuurgebied Loonse en Drunense duinen.
Bron en hele artikel: Pretwerk