woensdag 31 juli 2024

MarinaParken mist deadline vergunning voor vakantiewoningen camping Vogelenzang

 De nieuwe eigenaar van Familiecamping Vogelenzang - MarinaParken - is te laat met het aanvragen van vergunningen voor het plaatsen van vakantiewoningen op het terrein. Die vergunningsaanvraag had uiterlijk op 25 juli moeten zijn ingediend. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn.

De bouw van chalets op het campingterrein is voorlopig stilgelegd, aldus een woordvoerder van de gemeente Bloemendaal. "Zolang er geen milieuonderzoeken zijn aangeleverd en beoordeeld door de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, mogen er geen nieuwe vakantievilla's op het terrein worden bijgeplaatst."

Bron en hele artikel: NHnieuws



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

zaterdag 27 juli 2024

ParcPro’s met nieuwe focus op marketing en ontwikkeling van unieke vakantieparken

ParcPro’s is een nieuwe naam in de markt voor marketing en projectondersteuning van vakantieparken. De mensen achter ParcPro’s zijn al wat langer actief in deze markt. In 2020 zijn Roger Scheffer en Mark Wichers gestart onder de naam WAVE7. Met twee nieuwe deskundige partners aan boord en een nieuwe koers gaat ParcPro’s voortvaren van start.

ParcPro’s richt zich op het ontzorgen van vakantieparken bij hun verhuuractiviteiten. Mede dankzij de toetreding van Frank de Groot en Maarten Kleingeld wordt de scope nu verbreed naar conceptontwikkeling en projectbegeleiding van idee tot start bouw. Wichers licht toe dat ParcPro’s zelf géén projectontwikkelaar wordt, maar dat zij wel ontwikkelprojecten van vakantieparken ondersteunen.

Alternatief voor aansluiting bij een keten

Het nieuwe ParcPro’s begeeft zich daarmee ook in het marktsegment Waarop Landal en Dormio / Summio zich ook begeven; namelijk het helpen van projectontwikkelaars bij de volgende fase; het exploiteren van een vakantieparkproject. Wichers: “Het grote verschil is dat wij de parken geen onderdeel maken van een keten met bekende merknaam. Wij kiezen er voor om elk park met een unieke identiteit in de markt te zetten. Wij blijven als ParcPro’s onzichtbaar voor de consument en werken inmiddels met 9 whitelabels in deze markt. Wij zien volop voordelen in deze aanpak omdat je je daarmee veel duidelijker kunt profileren en positioneren van de uniforme parken die onderdeel uitmaken van een keten.”

Twee nieuwe gezichten

Per 1 juli 2024 is het team uitgebreid is met twee nieuwe partners: Frank de Groot en Maarten Kleingeld. Beide geen onbekende namen in onze branche:

Frank de Groot → Een ervaren professional in de leisure industrie. Als directeur van Hogenboom Vakantieparken verantwoordelijk voor de verhuur van ruim 100 parken. (Mede-)Oprichter van o.a. Green Boutique, Qurios Holiday Retreats en Vakantie Makelaar. Gaat zich binnen ParcPro’s richten op de acquisitie en business development.

Maarten Kleingeld → Expert op het gebied van reserveringssystemen, touroperators en dagelijkse operatie. Ervaring opgedaan bij De Parel en in korte tijd onmisbaar geworden in het team.

Bron: Pretwerk



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

vrijdag 26 juli 2024

Putten: geen asielzoekers op recreatiepark De Heihaas

 Het college van de gemeente Putten heeft besloten dat er geen asielzoekers worden opgevangen op het recreatiepark De Heihaas aan de Huinerenkweg 10 in Putten. Deze locatie is geen onderdeel van de uitvoering van de spreidingswet. Daarvoor worden andere locaties gezocht, zozegt het college in reactie op vragen van Albert de Bruin van de VVD. Het college geeft aan dat Putten streeft naar de realisering van een toekomstbestendig aanbod van vakantieparken. De gemeenteraad gaf eerder al aan dit soort parken te willen behouden voor recreanten. De Heihaas zelf zag er wel wat in om de locatie om te bouwen tot opvangcentrum voor asielzoekers.

Bron: veluwefm




Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

donderdag 18 juli 2024

Molecaten ook komend seizoen rugsponsor PEC Zwolle

Molecaten campings en vakantieparken is ook in het nieuwe seizoen rugsponsor van PEC Zwolle. Het familiebedrijf uit Hattem heeft het aflopende contact met een jaar verlengd en dat betekent dat Molecaten ook in het seizoen 2024-2025 als strategisch partner aan PEC Zwolle verbonden zal zijn en op de rug van het PEC Zwolle-shirt zal pronken.

De familie Slager toont zich verheugd: ,,De liefde voor PEC Zwolle is groot en dateert al van heel lang geleden. In 2012 hebben we besloten om de club verder te omarmen en werden we rugsponsor, waarna we vanaf 2015 tot 2021 hoofdsponsor zijn geweest. We kijken uit naar de toekomst en daarom voelt het goed en vertrouwd om ook volgend seizoen weer met de naam Molecaten campings en vakantieparken op het shirt te staan.”

Ook algemeen directeur Xander Czaikowski is blij met de verlenging. ,,Natuurlijk ben ik heel blij met deze verlenging. Molecaten zit diepgeworteld in onze regio en PEC Zwolle en voelt als familie. Daarnaast past het in het beeld dat al heel veel sponsoren deze zomer hun overeenkomst hebben verlengd. We zien het bijtekenen van Molecaten ook als een signaal naar andere bedrijven in de regio waarmee we in gesprek zijn.”

Bron: Pec Zwolle



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

dinsdag 9 juli 2024

Ontdek de Perfecte Vakantiebestemming met Parador Vakantieparken

Voor de ideale vakantiebestemming hoeft u niet ver te reizen. Parador Vakantieparken biedt u een onvergetelijke vakantie aan de Zeeuwse en Belgische kust, in de Antwerpse Kempen en de Ardennen. Elk park heeft zijn eigen charme, de mooiste accommodaties en een unieke locatie, waardoor een perfect uitje gegarandeerd is!

Parador Vakantieparken in België en Nederland

Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

dinsdag 2 juli 2024

Vakantiepark Siblu Village Meerwijck levert nieuw parkdeel Strandwijck op

Vakantiepark Siblu Village Meerwijck in Kropswolde heeft het nieuwe parkdeel Strandwijck, gelegen aan het Zuidlaardermeer, opgeleverd. Strandwijck biedt plaats aan 33 vakantiechalets direct aan het strand, met een adembenemend uitzicht op het meer.

Dit nieuwe parkdeel belooft een ongeëvenaarde vakantie-ervaring voor zowel nieuwe als bestaande gasten. Parkmanager Niels de Vrieze deelt zijn enthousiasme over de realisatie van dit prachtige project: ,,We zijn ontzettend trots op Strandwijck. Deze nieuwe uitbreiding van ons park biedt gasten de unieke kans om te genieten van luxe accommodaties met een direct uitzicht op het Zuidlaardermeer. De combinatie van het strand, het meer en de natuurlijke omgeving maakt dit een ideale plek voor een onvergetelijke vakantie.’’ 

Salesmanager Ivo Bezemer benadrukt het succes van de verkoop tot nu toe en moedigt snelle beslissers aan om van de resterende kavels te profiteren: ,,Meer dan de helft van de kavels is al voorzien van een gelukkige chaleteigenaar, wat getuigt van de grote interesse in dit unieke project. Voor diegenen die nog twijfelen, zijn er nog enkele prachtige kavels direct aan het strand beschikbaar. Dit is een buitenkans voor iedereen die op zoek is naar een vakantiehuis op een van de mooiste locaties van Noord-Nederland.’’

Bron en hele artikel: oostermoer 



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: