vrijdag 3 januari 2014

Belvilla waarschuwt voor vakantiehuisfraude

Regelmatig steken berichten de kop op dat consumenten zijn opgelicht bij het boeken van een vakantiehuis of appartement. Nu het boekingsseizoen weer van start gaat, wil Belvilla vakantiegangers op voorhand waarschuwen en ze met tips behoeden voor wanpraktijken in de vakantiehuizenverhuur.

Meldpunt vakantiehuisfraude
In de strijd tegen vakantiehuisfraude besloot @Leisure – de holding waar Belvilla toe behoort – binnen de vakantiehuizenmarkt een overkoepelend meldpunt te initiĆ«ren voor fraude. Nader onderzoek toonde echter aan dat oplichting in vakantiehuisverhuur reeds bij Fraudehelpdesk gemeld kan worden. Traditiegetrouw leggen veel mensen hun vakantie vast in de komende weken, wat voor Belvilla een belangrijke reden is om nu meer ruchtbaarheid te geven aan het veilig boeken van een vakantiehuis. Op www.fraudehelpdesk.nl/tips-tegen-vakantiefraude staat onder andere een checklist vakantiehuisfraude met tips en controlemogelijkheden om oplichting bij het boeken van een vakantiehuis of appartement te voorkomen.

Zwendel in verhuur vakantiehuizen
Al in 2012 werd een scherpe toename geconstateerd in het aantal meldingen van vakantiehuisfraude. In 2013 werden weer tientallen vakantiegangers opgelicht door een reisorganisatie met de veelzeggende naam Fantasie Reizen. Een paar jaar daarvoor was VillaSpanjehuren.nl groot in het nieuws. Kortom, zwendel in vakantiehuisverhuur weet iedere keer weer vele slachtoffers te maken

Bron: Belvilla