vrijdag 31 januari 2014

Wat je in de recreatiesector met groen kunt doen

Met ingang van deze maand is Loohorst Landscaping gestart met het delen van kennis over de groenvoorziening op je recreatiebedrijf. Dat ‘groen’ meer betekent dan een decorstuk wordt wel duidelijk uit hun portfolio. Daarnaast neemt de zorg voor ‘het groen’ veel tijd in beslag. Tijd voor een kennismaking groenman Nico Kelderhuis.
Welke rol speelt de groene inrichting op een recreatiebedrijf?
Groen heeft in de recreatie vooral een esthetische functie. Als je groen op de juiste manier toepast is het ook een investering die zichzelf terugverdient. Het kan de gekozen sfeer en thema’s versterken. Daarmee kan groen direct gekoppeld worden om de omzet te vergroten. Ook wordt het vaak functioneel ingezet, bijvoorbeeld om wind te keren, privacy te creëren of speelmogelijkheden te maken.

Wat zijn specifieke aspecten van groeninrichting die je vooral tegenkomt in de recreatiesector?
In de sector gaat het vaak om thematisering van groen. Vaak ook het maken van specifieke buitenruimtes, afgesloten met een eigen sfeer. Dit verschilt van de openbare ruimte, omdat daar vaak naar transparantie gestreefd wordt.
Ook gebruiksgroen komen wij steeds meer tegen. Bijvoorbeeld een barbecueplek waaromheen eetbaar groen is, zoals kruiden voor over het vlees of groenten die als bijgerecht geserveerd kunnen worden.

Bron en hele artikel: Pretwerk