woensdag 5 juni 2024

Nieuw vakantiepark Resort de Brabantse Kempen officieel geopend

Het vakantiepark in Lage Mierde, Noord-Brabant, is in oktober 2023 overgenomen door TopParken. De afgelopen maanden stonden in het teken van vernieuwing, doorontwikkeling en de realisatie van diverse nieuwe vakantiewoningen. Afgelopen vrijdag is het nieuwe vakantiepark Resort de Brabantse Kempen officieel geopend door de burgemeester van de gemeente Reusel-De Mierden. De opening was tevens het startsein van het eerste verkoopweekend. 

De opening betrof een feestelijk event met livemuziek, catering en animatie voor de jongste gasten. Het event begon om 14:00 uur met een openingsspeech van Jet Köhnen, directiesecretaresse bij TopParken. Vervolgens werd het vakantiepark officieel geopend, waarna bezoekers, waaronder bestaande vakantiewoningeigenaren, omwonenden en geïnteresseerden, de mogelijkheid kregen om kennis te maken met het nieuwe vakantiepark, de faciliteiten en vakantiewoningen. 

Bron en hele artikel: Pretwerk



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

dinsdag 4 juni 2024

Vakantiepark De Bergvennen (en 48 anderen) niet blij met Natura 2000-plannen: ‘Je ziet de effecten nu al’

 Het blijft een heet hangijzer in Lattrop en Breklenkamp, vlakbij de grens met Duitsland. Om de natuur in Natura 2000-gebied Bergvennen & Brecklenkampse Veld te verbeteren, is er een beheerplan opgesteld. Vakantiepark De Bergvennen heeft bezwaar ingediend. „Je ziet de effecten al op het park.”

Overzichtelijk is het niet altijd. In de rechtbank van Zwolle diende dinsdagochtend een zaak over het beheerplan, terwijl Vakantiepark De Bergvennen ook een beroep heeft lopen tegen het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor het Natura 2000-gebied. Het beheerplan richt zich op de maatregelen die de komende zes jaar nodig zijn om de verdroging in het natuurgebied tegen te gaan.

Bron en hele artikel: Tubantia



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

zondag 2 juni 2024

Moet nieuw TopPark in Cuiijck wijken voor woningbouwplannen?

 De afgelopen vijf maanden heeft Dutch Resorts|TopParken gewerkt aan een alternatief plan voor Vakantiepark Dommelsvoort in Cuijk. Er is gekeken naar alternatieven waarbij een verkleind vakantiepark gecombineerd kon worden met reguliere woningbouw. Gemeente Land van Cuijk heeft, om meerdere redenen, besloten niet mee te werken aan het alternatief plan. 

Dutch Resorts|TopParken heeft diverse alternatieven bekeken naar aanleiding van de consultatierondes met de omgeving en het maatschappelijk vraagstuk Woningbouw. Om in te spelen op de huidige woningnood heeft de organisatie een combinatie van een klein vakantiepark met reguliere woningbouw, in verschillende typologieën en prijsklassen, onderzocht en vervolgens voorgelegd aan de gemeente Land van Cuijk. In een afrondend gesprek tussen de twee partijen heeft de gemeente aangegeven niet mee te willen werken aan dit alternatief. 

Bron en hele artikel: Pretwerk



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: