donderdag 23 november 2023

Onderdelen van Oasis Resorts failliet verklaard

De vakantiepark-keten Oasis Resorts heeft voor een deel van de activiteiten het faillissement aangevraagd. Op 8 november werd het faillissement uitgesproken over Oasis Europe B.V. en Oasis Punt West Beheer B.V.. Op 16 november is daar ook het faillissement van Holiday Homes Rental B.V. aan toegevoegd.

De stand van zaken is complex doordat niet alle bedrijfs-delen van de Oasis Resorts bij het faillissement zijn betrokken en omdat de Oasis niet de eigenaar is van o.a. de vakantiewoningen, die daarmee buiten het faillissement vallen. Oasis verzorgt o.a. marketingactiviteiten en operaties voor diverse parken. Het Bedrijf Oasis Resorts houdt dus niet op te bestaan, maar zal met minder onderdelen verder gaan. Naast de exploitatie van Punt West zullen ook de Oostenrijkse parken uit het portfolio verdwijnen.

Oasis Holding BV, Oasis Netherlands en Oasis BV vallen buiten de faillissement aanvragen. Dit geldt ook voor Happy Holidays waar de verschillende White label resorts (waar management onder eigen naam voor wordt gedaan) onder vallen.

Bron en hele artikel: Pretwerk
Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: