vrijdag 24 augustus 2012

Belvilla ziet groeiende behoefte aan grotere vakantiewoningen


Vakantiehuizenspecialist Belvilla deed onderzoek naar de vakantiewensen van gezinnen. Het onderzoek toont aan dat ruim zeven op de tien gezinnen graag een gezinsvakantie doorbrengt samen met niet-gezinsleden, zoals opa en oma of een bevriend gezin.

Gezelligheid voorop, maar niet te lang
Gezelligheid blijkt veruit de belangrijkste reden om met niet-gezinsleden op vakantie te gaan. Dat geldt voor 75% van de respondenten die positief staan tegenover een gezinsvakantie in groep. Een aantal dagen samen biedt de kans om echt de tijd te nemen voor elkaar, weer eens goed bij te praten en plezier te hebben. Speelkameraadjes voor de kinderen (48,7%) vormt de tweede belangrijkste reden. Bijna 1/3 vindt het financiële aspect belangrijk; zij geven aan dat een vakantie in groep scheelt in de kosten. Voor ruim een kwart is ‘iets te vieren’ een reden voor een dergelijke groepsvakantie, zoals een huwelijksjubileum of verjaardag.
Qua verblijfsduur is een (lang)weekend voor een kwart van de respondenten het maximum, terwijl ruim de helft niet langer dan een week zou gaan.

Bron en hele artikel: Pretwerk