dinsdag 27 november 2012

Verhoging toeristentax 'stuitend'

Verhoging van de toeristenbelasting in Hattem is helemaal verkeerd gevallen bij recreatiebedrijf Molecaten. 'Absurd, stuitend en onverantwoord' noemt het bedrijf met de Leemkule en camping Landgoed Molecaten de stijging met twintig procent die volgend jaar ingaat.
Machteloos moest Cees Slager, hoogste baas bij Molecaten, toezien hoe de gemeenteraad instemde met de verhoging. Slager weet niet meer hoe hij Hattem op andere gedachten kan brengen. "Waar houdt het op", vraagt hij zich af. "De overheid is onze concurrentie aan het organiseren.Dat is de dood in de pot."

Hattem heeft de afgelopen jaren de toeristenbelasting al verhoogd in stappen van twaalf en zestien procent. Nu komt daar volgend jaar nog eens een stijging van twintig procent bij tot een tarief van 1,20 per overnachting. Deze laatste 'ongekende' verhoging kan volgens Slager echt niet gezien de 'huidige, gure marktomstandigheden'. Het bedrijf draait daarom zelf op voor verhoging van de toeristentax. "Wij kunnen zo'n lastenverzwaring niet één op één doorberekenen aan de gasten."

Bron en hele artikel: Stentor