woensdag 17 december 2014

Van der Most krijgt paar miljoen voor verhuur Vakantiepark Oranje

Ondernemer Hennie van der Most krijgt per jaar een paar miljoen euro voor de verhuur van Vakantiepark Oranje aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Dat geeft hij toe in een televisieinterview met Jeroen Pauw.

In het interview zegt Van der Most dat hij niet betaald krijgt per vluchteling, maar één bedrag krijgt voor de verhuur van het vakantiepark. Het Pipodorp beschikt over zestienhonderd slaapplaatsen.

Van der Most maakte ook geen afspraken over het aantal vluchtelingen dat in het vakantiepark zou worden opgevangen.

COA benaderde Van der Most
Het COA benaderde Van der Most zelf, zegt hij. In eerste instantie vroeg de instantie Van der Most om een hal, maar die had hij niet meer. Daarna stelde het COA het idee voor om vluchtelingen in Vakantiepark Oranje op te vangen.

Drie jaar
Van der Most vertelde het COA dat hij niet voor een paar maanden wilde verhuren. Het COA maakte daarop duidelijk het vakantiepark voor drie jaar te willen huren.

Kosten
Van der Most benadrukt dat de vluchtelingenopvang in Oranje hem ook geld kost. Zo is hij per dag achttienhonderd euro aan energiekosten kwijt. Ook investeerde hij voor vijftien miljoen euro in het vakantiepark en is hij verantwoordelijk voor het onderhoud.

Bron en meer informatie: RTV drenthe