woensdag 4 november 2015

Belvilla vergroot aanbod door overname Aan Zee en VillaXL

De @Leisure Group, de holding waar ook vakantiehuizenspecialist Belvilla onderdeel van is, neemt vakantiehuizenaanbieders Aan Zee en VillaXL over. Met de acquisitie van beide merken onderstreept de @Leisure Group haar ambitie om door te groeien tot één van de grootste aanbieders van vakantiehuizen in Europa. Met het nieuwe aanbod groeit de Belvilla-portfolio met ruim 2.000 vakantiehuizen in toeristische regio’s die interessant zijn voor met name Nederlandse, Belgische en Duitse vakantiegangers.

Bekrachtiging internationale positie
“De overname van Aan Zee en VillaXL is voor ons een volgende stap in de versterking van onze internationale positie”, aldus Bjørn Berg-Andersen, COO van de @Leisure Group. “Deze weg zijn we eind vorig jaar al ingeslagen met de overname van Agence Belle France en hebben we eerder dit jaar voortgezet door de toevoeging van Topic Travel. Met de vakantiehuizen van Aan Zee en VillaXL kunnen we onze internationale Belvilla-gasten nog beter bedienen met vakantiehuizen in toeristisch interessante regio’s.”

Focus op de Nederlandse kust, luxe en groepshuizen
De uitbreiding in Belvilla-aanbod zit voornamelijk aan de Nederlandse kust plus groepshuizen in Nederland, België en Frankrijk. Het totale Aan-Zee-aanbod van bijna 900 vakantiewoningen bevat zo’n 700 kustwoningen. De toegevoegde waarde van VillaXL zit vooral in de grotere en relatief luxe vakantiehuizen, voornamelijk op de populaire vakantiebestemmingen Nederland, België en Frankrijk. VillaXL heeft circa 1.200 vakantiehuizen in het portfolio, waarvan ruim een derde groepshuizen, en tevens zo’n 100 vakantievilla’s op Aruba, Bonaire en Curaçao.

De cirkel weer rond
Aan Zee is in 2002 opgericht door Dick Hakkenbroek. Hij stond tevens aan de wieg van VillaXL, dat in 2005 werd opgericht. De toetreding van beide merken aan de holding @Leisure Group maakt de cirkel weer rond. Dick Hakkenbroek was namelijk ook één van de oprichters van het merk Belvilla in 1987.
Voortzetting vanuit kantoor in Bergen

Dick Hakkenbroek: “We zetten onze activiteiten voort vanuit ons idyllische kantoor in Bergen, vanwaar we in ieder geval alles wat aan de kust gebeurt, prima kunnen blijven overzien en waardoor we ons ook sterk met ons product verbonden zullen blijven voelen.”
Leidende positie op online reismarkt

De merken Aan Zee en VillaXL komen binnen de holding @Leisure Group te staan naast hun zusjes Belvilla, Ardennes Relais en Topic Travel. De holding biedt onder de merken Casamundo en EuroRelais ook vakantie-accommodaties aan van andere verhuurpartijen en particulieren. Zowel in de Benelux als in Duitsland heeft de @Leisure Group een leidende positie op de online reismarkt. Jaarlijks verblijven ruim 1,3 miljoen vakantiegangers met meer dan 140 nationaliteiten in de vakantie-accommodaties van de @Leisure Group.

Bron: belvilla