zondag 10 februari 2019

Franse vakantiepark keten Siblu koopt twee campings in Zeeland

De Franse vakantiepark keten Siblu heeft twee campings in Zeeland gekocht: camping In de Bongerd in Oostkapelle en camping De Oase in Renesse.

De Franse vakantiepark keten Siblu heeft twee campings in Zeeland gekocht: camping In de Bongerd in Oostkapelle en camping De Oase in Renesse.

De Oase ging reeds vorig jaar oktober over in handen van Siblu, de deal met In de Bongerd werd 4 februari dit jaar beklonken. Daarmee komt het totaal aantal campings van Siblu op 21 – in Frankrijk bezit de keten reeds 19 vakantieparken. Zegt Siblu CEO Simon Crabbe: “Onze tweede overname in Nederland bevestigt ons streven om de groei van ons bedrijf ook buiten Frankrijk te realiseren. Noordzee badplaatsen en de provincie Zeeland zijn voor zowel Nederlanders, Duitse als Belgische toeristen een absolute topbestemming, maar we kijken momenteel ook naar andere regio’s in Nederland voor meerdere overnames.”

Camping In de Bongerd past volledig in de vakantieparkformule van Siblu. Elk Siblu vakantiepark heeft een overdekt en buiten zwemparadijs, diverse gratis kids-clubs voor kinderen van 2 tot 16 jaar, een restaurant, een bar, een breed scala aan sport en vrijetijdsactiviteiten, een uitgebreid family entertainmentprogramma en een supermarkt. De 4-sterren familiecamping ligt net buiten het centrum van Oostkapelle te midden van een boomgaard en op 10 minuten fietsafstand van het strand. Op de ruim 11 hectare liggen 400 plaatsen voor het plaatsen van stacaravans en chalets.

Oktober 2018 deed Siblu reeds haar eerste overnamestap in Nederland met de aankoop van camping De Oase in Renesse. Ook deze camping van 15,5 hectare en 450 plaatsen voldoet aan de filosofie van Siblu: gelegen op een toeristische topbestemming, dichtbij het strand, in een groene omgeving met veel activiteiten voor het hele gezin. Siblu zal voor het seizoen 2020 op de Oase een gloednieuw centrum met onder andere een overdekt zwembad, restaurant en kids clubs openen.

De overname door Siblu is mede gerealiseerd door haar financiële partners Alcentra, Barings en HSBC.

bron: Pretwerk