zondag 17 maart 2019

Efteling Bosrijk krijgt 12 nieuwe groepsaccommodaties

Deze week is gestart met de voorbereidingen van de bouw van twaalf nieuwe groepsaccommodaties in Vakantiepark Efteling Bosrijk. Het gaat om 144 bedden, verdeeld over twaalf hoeves die per twee verdeeld staan in het bestaande vakantiepark.
De nieuw te bouwen Boshoeves hebben dezelfde uitstraling en inrichting als de acht al bestaande groepsaccommodaties, behalve dat de woningen niet te schakelen zijn tot accommodaties voor 24 personen.

Duurzame bouw
Er is gekozen voor een duurzame bouw en exploitatie van de nieuwe Boshoeves. Zo worden de nieuwe accommodaties prefab gerealiseerd, wat duurzamer is dan traditioneel bouwen. In de Boshoeves wordt geen gas gebruikt om te verwarmen en te koken en er wordt enkel ledverlichting gebruikt. Ook worden de nieuwe accommodaties in het natuurrijke vakantiepark aangesloten op de bestaande warmte koude opslag (WKO) installatie van de Efteling. Middels dit energiebesparende klimaatregeling systeem circuleert het grondwater binnen de Wereld van de Efteling en wordt daarna teruggepompt in de bodem.

Bron en hele artikel: Pretwerk