maandag 6 april 2020

Molecaten vakantieparken in zwaar weer

Gaan recreatiebedrijven de coronacrisis overleven? Volgens Luke Slager, directielid van de Molecaten vakantieparken, bevindt het familiebedrijf zich in een penibele situatie. Steun vanuit de overheid is dringend nodig om het bedrijf te redden.

n een open brief, ook gepubliceerd op Linked-in, doet Luke Slager een dringend beroep op de machthebbers: “Ons voortbestaan, de inkomens van onze medewerkers en het toekomstige vakantieplezier van onze gasten is afhankelijk van uw barmhartigheid. Daarom wil ik u oproepen onze problematiek serieus te nemen, dappere beslissingen te nemen en ook ons te redden van de ondergang in deze coronacrisis. Luistert u naar onze branchevereniging HISWA-RECRON, praat met ons en alstublieft kom met snelle en kordate steunmaatregelen.”

De Molecaten Groep, met 18 parken in Nederland, werk op dit moment met het vouchersysteem om geannuleerde boekingen om te zetten naar een verblijf op een later moment. “Door de uitzonderlijke omstandigheden waarmee Molecaten wordt geconfronteerd is het niet mogelijk uw boeking te annuleren en in geen geval kan sprake zijn van een gehele of gedeeltelijke restitutie in geld.”

Ondanks begrip voor de genomen overheidsmaatregelen, zijn er volgens Tim Slager wel de nodige kritiekpunten op het huidige beleid: ” Ik mij grote zorgen over de gevolgen van de huidige coronacrisis. Met 25 veiligheidsregio’s die elk hun eigen beleid maken en een Rijksoverheid waarvan wij tot op heden geen enkele vorm van steun hebben mogen ontvangen voel ik mij behoorlijk in de steek gelaten. Immers: (1) De werktijdverkorting werd direct na onze eerste aanvraag gestopt, de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid is niet open; (2) de Garantie Ondernemingsfinanciering – Corona is niet open; (3) wij zijn uitgesloten van de TOGS (omdat wij niet een sector zijn die wordt getroffen??). Zeer onhandig was de oproep van onze premier geen vakantie te boeken voor de maand mei. Het equivalent van een bank-run voor onze sector is geboren!”

Bron en hele artikel: Pretwerk