maandag 11 mei 2020

Run op campings en vakantieparken na versoepelen coronaregels

Het regent eindelijk weer boekingen voor de zomervakantie bij campings en vakantieparken in deze regio sinds bekend werd dat ze per 1 juli weer volop gasten mogen ontvangen. ,,Toen Rutte dat woensdagavond vertelde op die persconferentie zag je dat er direct druk werd geboekt op onze website’’, stelt directielid Luke Slager van recreatiebedrijf Molecaten.

De stapsgewijze versoepeling van de coronaregels voor de recreatiebranche roept desondanks dubbele gevoelens op bij veel campinghouders en vakantieparken; ze hadden stiekem gehoopt op 1 juni open te mogen om zo een deel van het voorseizoen nog te kunnen redden. Dat lijkt er echter niet in te zitten.
...
Buitenland te risicovol
Gerrit-Jan Hagedoorn is eigenaar van camping en vakantiepark Beerze Bulten, in het Vechtdal. Hij is gematigd tevreden over de datum van 1 juli. ,,Het is druk geweest afgelopen dagen. Dat hoor ik ook van mijn collega's, er wordt massaal geboekt. Mensen zagen een vakantie in het buitenland in het water vallen of ze vinden het toch te risicovol en dus boeken ze nu. En de mensen die toch al in Nederland wilden blijven zijn boeken nu ook snel. We zitten in het hoogseizoen al bijna vol. Dus we kunnen eindelijk eens aan het werk. We hadden gehoopt eerder open te mogen zodat we rustig naar de zomervakantie toe zouden kunnen werken. Nu moeten we ineens van 0 naar 100. Maar het gaat de goede kant op.’’

Bron en hele artikel: Stentor


               Boek nu een verblijf bij Center Parcs            
  of kiest u liever voor 
Landal Greenparks of Roompot
 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenQuriosMolecaten of RCN