donderdag 27 augustus 2020

Siblu campings: een op de twee verblijven op het laatste moment geboekt

De zomerpiek is nog niet helemaal voorbij. Maar Siblu, een specialist in buitenhotels in Europa, maakt de balans op van deze pandemische zomer.

Onzekerheid over het verloop van de pandemie en reisbeperkingen moedigden het kopen van lastminutereizen aan: 48% van de verblijven werd binnen een week na vertrek bij Siblu geboekt.

Bretagne, Gironde en Vendée zijn de drie meest populaire regio's van de zomer. En dit, ten nadele van de Charente-Maritime, die regelmatig aan de top staat van de regio's die het meest worden geïnvesteerd door kampeerliefhebbers. Dit is wellicht te wijten aan de afwezigheid van Britse klanten (-7%). Nederlanders zijn op hun beurt licht gestegen (+ 0,5%).

80% vullingsgraad

Aan de andere kant hebben de Fransen ervoor gezorgd dat de 19 Franse sites van Siblu in juli en augustus een bezettingsgraad van ongeveer 80% hebben behaald. Het bedrijf verkocht 189.966 overnachtingen en ontving 167.500 vakantiegangers in zijn dorpen (-9% in vergelijking met zomer 2019), die gemiddeld 808 euro besteedden voor hun verblijf.

Bron en hele artikel: echo touristique