zaterdag 15 oktober 2022

Vakantiegangers kunnen borst natmaken: prijzen van reizen schieten omhoog

 Wie deze herfstvakantie nog een leuke aanbieding voor een reisje hoopt te vinden, kan lang zoeken. Reizen zijn fiks duurder geworden. En dat geldt niet alleen voor de vakantieperiode.

Wie een los ticket boekt, moet wel heel graag op vakantie willen. Volgens een analyse van vergelijker Weflycheap zijn vliegtickets binnen Europa tussen de 25 tot 80 procent duurder geworden ten opzichte van 2019. De stijging zit voornamelijk in het laatste jaar. Ook buiten Europa gaat het hard. Voor intercontinentale vluchten zijn de ticketprijzen tussen de 15 en 50 procent gestegen.

Wie een pakketreis (vlucht en hotel) boekt, zal het ook flink voelen in zijn portemonnee. Bij de reisorganisaties zijn de prijzen iets minder hard gestegen dan losse tickets, maar ook daar is een stijging. ,,We zien over alle bestemmingen een prijsstijging van tussen de 10 tot 20 procent, met uitschieters naar zelfs 40 procent”, ziet Eelko van Drongelen van Weflycheap. Uitschieters zijn onder andere Cuba, Mexico, Dominicaanse Republiek en Bali.

Bron en hele artikel: ADBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: