zondag 25 juni 2023

Vijfde Nederlandse camping voor Siblu Villages: Lente van Drenthe

 De Franse campingketen Siblu Villages heeft camping ‘Lente van Drenthe’ overgenomen. De camping is gelegen in de uitgestrekte bossen van Boswachterij Gieten-Borger, aan het prachtige door witte zandstranden omgeven recreatiemeer Gasselterveld. Het DX Adventurepark is geen onderdeel van de deal.


Voor het komende seizoen zal er voor de gasten van de camping nog weinig veranderen. Het personeel wordt overgenomen en dit jaar werkt men nog met de bestaande systemen van de camping. Er worden vooral voorbereidingen getroffen om het park vanaf het seizoen 2024 helemaal te integreren in de Siblu-keten, met 39 parken in Frankrijk en nu 5 in Nederland.

Gericht op jaarplaatsen

De formule van Siblu is gericht op jaarplaatsen. Particulieren sluiten een contract voor een kavel met chalet; voor eigen gebruik en/of verhuur. Contracten met bestaande staanplaatshouders worden gerespecteerd en onder dezelfde voorwaarden voortgezet. Daarmee vaart Siblu een andere koers dan veel andere ketens in de verblijfsrecreatie. Mochtar Velders, Commercieel, Marketing & Acquisitie directeur van Siblu Nederland ligt toe: “Wij verhuren jaarplaatsen met een chalet. De eigenaren van die locaties kunnen er zelf voor kiezen om hun accommodatie te verhuren. Wij bieden de eigenaren een korting op hun rekening, die kan oplopen tot meer dan 100% van hun kosten. Natuurlijk leveren de populaire vakantieseizoenen daarbij de meeste korting op. Bij onze campings in Frankrijk doet zo’n 60 tot 80% van de nieuwe chaleteigenaren mee met deze constructie. Overigens staat het de chaleteigenaren ook vrij om de verhuur zelf ter hand te nemen.”

Met de overname van Lente van Drenthe is er opnieuw een pareltje aan de Nederlandse vakantieketen geregen. De andere Nederlandse Siblu vestigingen zijn Meerwijck (Groningen), De Oase in Renesse (Zeeland), Lauwersoog (Wadden) en In de Bongerd, Oostkapelle (Zeeland).

Bron en hele artikel: Pretwerk


 
Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: