vrijdag 10 april 2015

De mooiste stranden en badplaatsen in Zeeland


Vakantiepark in Zeeland
Lezen en schrijven over een vakantie in Zeeland is een plezierige bezigheid maar in het echt genieten van een vakantie in Zeeland is nog leuker. Zeeland is een populaire provincie in Nederland bij de toeristen. De mooie stranden en badplaatsen hebben een grote aantrekkingskracht, velen komen terug voor nog meer vakantieplezier want er valt van alles te beleven.

De stranden in Zeeland

Met een kustlijn van 650km aan mooie stranden en stukken natuur kunt u heel wat verwachten van een strandvakantie en watersport in Zeeland. Er wordt beweerd dat de Zeeuwse kust de meeste zonuren heeft.

De badplaatsen en dorpen liggen nooit ver van het strand, ideaal als u minder goed ter been bent of met kinderen op stap bent. De stranden kunnen onderling behoorlijk verschillen, op het ene strand voelt een gezin met kinderen zich prima thuis vanwege het ondiepe water en schone zandstrand zoals bij Nieuwvliet, op het andere strand gaan de liefhebbers van surfen uit hun dak zoals bijvoorbeeld bij de Brouwersdam. Er zijn stranden met strandopgangen aangepast voor rolstoelgebruikers. Ontdek de mooie stranden zoals bij Zoutelande of Cadzand. Bij Zoutelande vindt u plezierige omstandigheden voor kitesurfen en parapenten, kijk wel altijd op de informatieborden welke activiteit toegestaan is op welk tijdstip. Dat is comfortabel voor elke strandbezoeker. Bij Cadzand vindt u een groot strand met diverse voorzieningen.

Wat u kunt doen en zien in Zeeland 


Zeeland heeft ook een groen binnenland met mooie vakantiehuizen zoals op vakantiepark Hof van Zeeland aan de Stelleplas. Bezoek de sauna op het park of verken de omgeving met mooie steden als het sfeervolle Veere, het gezellige Goes of de badplaatsen Zierikzee en Vlissingen. Het kleine vissersplaatsje Yerseke is schilderachtig en romantisch. De watersnoodramp in 1953 heeft letterlijk en figuurlijk grote gaten geslagen in het leven en landschap van Zeeland. Het gevolg ervan is dat u nu als toerist het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk kunt bezoeken, de Deltawerken zijn 1986 gebouwd zodat men de waterstanden kan controleren. Het Waterland Neeltje Jans is uitgegroeid tot een park met waterattracties, exposties, zeehondenshow, wandelroutes, waterglijbaan, Mody Dickschip. 

Alles draait om de strijd tegen de kracht van het water, dit is een leuk en interessant dagje uit vanaf uw vakantie accommodatie voor jong en oud. Zeeland houdt streekproducten in ere zoals het zilveren Zeeuwse knopje, u kunt zelfs een stukje zeep in deze vorm kopen. Daarnaast zult u in de restaurants lekker kunnen eten op basis van vis, mosselen en oesters en Zeeuwse kaas. Natuurlijk staat de patat met snitzel nog steeds op de menukaart. De tijd heeft niet stil gestaan in Zeeland maar gelukkig is dat niet ten koste gegaan van de authentieke sfeer. Een vakantie in Zeeland is pure verwennerij voor iedereen zonder leeftijdsgrenzen!

Vakantiepark in Zeeland
Een vakantiepark in Zeeland vindt u bijvoorbeeld bij Roompot (zoals de bekende parken Roompot Beachresort en Hof Domburg) Er zijn echter ook veel zelfstandige parken zoals Vakantiepark Aqua Delta en Hof van Zeeland die alles bieden voor een geslaagde vakantie. Er is veel keus!

Onze tip: boek tijdig wanneer u een bungalowpark in Zeeland zoekt in een vakantieperiode. Vooral families met kinderen boeken vaak al in het voorjaar een vakantie aan Zee.

Meer informatie over een vakantie in Zeeland vindt u ook op de website van de VVV Zeeland:

Informatie vakantie in Zeeland

Tips over een paar dagen uit of een hele vakantie in Zeeland krijgt u ook via de nieuwsbrief van VVV Zeeland.