zondag 31 januari 2016

De Krim: vakantiepark met veel voorzieningen

Texel heeft van alle waddeneilanden de meeste bungalowparken en vakantieparken. Zo zijn er bijvoorbeeld 2 parken van Landal en ook Roompot heeft hier een vakantiepark (Kustpark Texel). Helemaal in het Noorden bij De Cocksdorp ligt vakantiepark De Krim.

Dit park hoort niet bij een van de grote ketens maar mag er zeker wezen. In de afgelopen 30 jaar is het park steeds verder uitgebouwd en biedt het gasten veel voorzieningen, zowel bij mooi weer als slecht weer.

Zo zijn er ondermeer een binnen- en buiten zwembad, verschillende restaurants, bowlingbanen, een kinderspeelparadijs, een stoer buitenspeelterrein, een theater, supermarkt en een leuk animatieprogramma. Daarbij vinden wij de ligging van het park minstens zo interessant - met een minuut of 10 zit je op de fiets op het strand, met 15 minuten bij de vuurtoren van Texel.

Om boodschappen te doen in het Dorp De Cocksdorp hoef je ook niet ver te rijden - een paar minuten met de auto of maar een minuut of 5 met de fiets.

Vakantiepark De Krim Texel bekijken

We waren zelf al een paar keer op dit park en hebben er met veel plezier overnacht. Kijk wel goed wat voor soort accommodatie u boekt - er zijn grote vakantiehuizen, maar ook goedkopere ¨chalets¨ - die in vergelijking tot veel andere parken echter heel goed zijn ingericht en een goede kwaliteit hebben. Ook beviel ons de ligging - De Krim doet echt zijn best om een vakantiesfeer te creeëren. Hier gelukkig dus niet chalets op een paar meter van de buren, rij aan rij.

Het enige ¨nadeel¨ aan vakantiepark De Krim is misschien dat het vrij groot is - wie een kleinschalig vakantiepark met minder voorzieningen zoekt kan beter naar kleinere parken op Texel kijken zoals Bungalowpark ´t Hoogelandt.

Tot slot vinden we Landal Sluftervallei dat vlakbij Bungalowpark De Krim ligt ook erg mooi. Vergelijk dus zeker de prijzen en mogelijkheden.

Bron: www.krim.nl