maandag 27 maart 2017

Man incasseert klappen na opmerking over groendumping

Een 46-jarige man uit Blitterswijck is twee weken terug belaagd door een groenmedewerker toen hij opmerkingen plaatste bij de grootschalige dumping van takken. Hierbij werd onder meer zijn keel dichtgeknepen.

Al tijden vormt de parkeerproblematiek op de Berkenstraat, aan de achterzijde van vakantiepark Het Roekenbosch, een heet hangijzer. Een parkeerverbod aan beide zijden van de weg werd ingesteld, maar toch houden veel automobilisten zich hier niet aan. Ook wordt het hek rondom het park regelmatig vernield, volgens omwonenden omdat bewoners van het park hier overheen klimmen om sneller bij hun woning te zijn.

Om het illegale parkeren een halt toe te roepen besloot Het Roekenbosch maandag over een lengte van tientallen meters takken te dumpen. Tot groot ongenoegen van omwonenden, die vrezen voor gevaarlijke situaties nu blijkt dat er takken uitsteken.

Toen één van de bewoners polshoogte ging nemen en zijn aanmerkingen kenbaar maakte, stuitte dat op verzet van de twee aanwezige werklieden. Nadat de Blitterswijckenaar foto’s schoot van de werkzaamheden, werd de situatie naar eigen zeggen dermate dreigend dat hij besloot het voorval te filmen. Daarop stormde één van de werknemers op de 46-jarige af, die vervolgens een klap kreeg en zijn keel dichtgeknepen zag worden. Ook de hond die de buurtbewoner bij zich droeg moest het ontgelden, deze kreeg een trap. ,,Bovendien werden mijn telefoon en bril vernield’’, vertelt de man tegen Omroep Venray.

Bron en hele artikel: omroep venray