vrijdag 9 oktober 2020

Vakantieparken in Overijssel merken de gevolgen van Duitsers die wegblijven: "Het is een drama"

Het is volgende week herfstvakantie. Voor camping De Papillon in Noord Deurningen was dat reden om niet als gebruikelijk op 1 oktober dicht te gaan, maar er nog een maand aan vast te plakken. Maar helaas, de camping is leeg. "Het is een drama."

Alex Wassink van De Papillon is er moedeloos van. "We wilden onze vaste gasten tegemoetkomen door een maand langer open te blijven. We hebben prachtig weer gehad deze zomer en nu dit. Bovendien hebben de Duitse gasten, waarvan we er normaal gesproken veel hebben, massaal geannuleerd en met dit weer komen er ook nauwelijks Nederlanders."

...

Jolanda van Heun van De Tolplas in Hoge Hexel is een stuk positiever. "Natuurlijk, ook bij ons blijven de Duitsers en Belgen weg vanwege corona. Maar we hebben toch ook te maken met veel Nederlanders, die last minute nog bij ons terecht kunnen. We zijn redelijk goed bezet de komende twee weken."

..

Jeroen Cornelissen van De Agnietenberg in Zwolle moet even nadenken als hem gevraagd wordt hoe de bezetting is tijdens de herfstvakantie. "Vrij redelijk", is dan het antwoord.

..

Bij Vakantiepark Giethoorn is het een stuk minder druk dan normaal in de herfstvakantie. "Veel Duitsers boeken om. We verwachten op het laatst toch ook wel extra Nederlandse gasten, maar zo druk als normaal zal het niet worden."

Bron en hele artikel: RTV OostBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: