dinsdag 13 april 2021

Plannen voor ‘kwaliteitsimpuls’ recreatiegebied De Potten bij Sneek

Niet alleen óp onze parken maar ook rondom onze parken wordt er hard gewerkt aan toekomst- en ontwikkelingsplannen. Zo is er de afgelopen tijd aandacht besteed aan dé watersport-hotspot in midden-Fryslân: de Potten bij het Sneekermeer, rechtstreeks gelegen aan RCN de Potten.


Recreatiegebied De Potten bij Sneek is toe aan een ‘kwaliteitsimpuls’. Daarom liet de gemeente Súdwest-Fryslân een gebiedsvisie maken waarin de ambities voor de periode tot 2030 zijn benoemd. Bewoners, ondernemers en andere instanties kunnen er tot 30 april hun mening over geven.

De gebiedsvisie – opgesteld door de adviesbureaus ZKA Strategy en Bleeker Nauta Landschapsarchitecten – kwam tot stand na raadpleging van allerlei betrokkenen, onder wie agrariërs/grondeigenaren in het gebied, bewoners van Offingawier, tweede-woningbezitters van het villapark, woonarkbewoners en recreatieondernemers.

Volgens de gemeente is de visie nodig omdat het gebied gedateerd raakt en niet meer goed inspeelt op de wensen van de toekomstige recreant. De potenties van het gebied kunnen beter worden benut. De gebiedsvisie De Potten 2030 geeft hiervoor de richting aan.

Bron en hele artikel: sneekernieuwsbladBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: