woensdag 1 mei 2024

Exploitatie Oostappen Vakantieparken overgenomen door Exploitatiemaatschappij Vakantieparken

De exploitatie van alle Nederlandse Oostappen Vakantieparken komt in handen van Exploitatiemaatschappij Vakantieparken BV van eigenaar Matthijs Stevens.

De nieuwe exploitant heeft overeenstemming bereikt voor het overnemen van de verhuurexploitatie en het beheer van alle faciliteiten en voorzieningen van Oostappen Vakantieparken in Nederland.

Eigenaar van Exploitatiemaatschappij Vakantieparken Matthijs Stevens vertelt over zijn plannen: “De locaties van de vakantieparken zijn mooi en bieden veel potentie. Het is zeer spijtig dat de parken in Asten, Valkenswaard, Valkenbrug en diverse horecagelegenheden op parken zijn gesloten. Ik zie het als een mooie uitdaging om met de juiste investeringen de parken een kwaliteitsimpuls te geven. Ik werk graag op de achtergrond en hoef niet in de publiciteit. Toch wil ik graag mijn plannen kenbaar maken, aangezien er nu in de media ook onwaarheden worden verspreid”.

De Oostappen Vakantieparken die vallen onder de nieuwe exploitatieovereenkomst zijn Prinsenmeer in Ommel, Brugse Heide, De Berckt, Arnhem, Marina Beach, Heelderpeel, Boschbeek, Slot Cranendonck en Valkenburg. Ook het hoofdkantoor en de medewerkers van Oostappen horen daarbij.

Eerst vergunningen

Matthijs Stevens is direct gestart met het indienen van de benodigde exploitatie -en horecavergunningen. “Ik werk graag vanuit de luwte en zal in de toekomst ook niet prominent zichtbaar zijn, maar de eerste stap is het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Zonder de vergunningen kan ik ook niets beginnen. Via mijn netwerk kwam deze uitdaging op mijn pad en verder heb ik daarvoor nooit privé of zakelijk contact gehad met Peter Gillis. Afgelopen jaren heb ik voornamelijk als zelfstandig adviseur gewerkt voor diverse (inter)nationale opdrachtgevers. Als ik progressie kan maken bij de gemeentes, dan kan ik pas aan de slag met operationele en inhoudelijke aansturing van de medewerkers. Mijn focus ligt dan op de belangrijke toegevoegde waarde van de Oostappen Vakantieparken: betaalbare vakanties dichtbij huis met veel faciliteiten voor jong en oud. De parken zorgen voor veel werkgelegenheid in de betreffende gemeentes en veel spin-off naar de plaatselijke horeca en middenstand. Daarnaast zijn er inkomstenstromen voor wat betreft de toeristenbelasting, dus niet alleen voor de gasten van groot belang dat de parken open kunnen blijven. Daarbij staat ook een plezierige samenwerking met deze gemeentes hoog in het vaandel.”

Stevens vervolgt: ''Uiteraard ga je bij dit soort stappen niet over één nacht ijs, ik ben ervan overtuigd dat we er een succes van kunnen maken en wil ik alle focus en energie stoppen in het krijgen van de benodigde vergunningen en het succesvol exploiteren van de vakantieparken, zodat alle gasten weer met plezier terug kunnen komen. Met het in dienst houden van alle medewerkers en het indienen van alle benodigde aanvragen hoop ik op een succesvolle opstart en voortzetting van de Nederlandse Oostappen Vakantieparken''.Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: