zondag 24 februari 2013

Oostappen Groep koopt vakantiepark De Braakman en zwemparadijs Scheldorado


Oostappen Groep Vakantieparken is de nieuwe eigenaar van het Vakantie-eiland De Braakman en het subtropisch zwemparadijs Scheldorado in Terneuzen. De overname van het failliete vakantiepark en het zwemparadijs is de grootste tot nu toe in de geschiedenis van Oostappen Groep Vakantieparken.

De Braakman was de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws door het faillissement van het park. Met de overname door de Oostappen Groep Vakantieparken gaan diverse investeringen gepaard, die van het vakantie-eiland weer een aantrekkelijke vakantiebestemming moeten maken.
Vakantie-eiland De Braakman omvat in totaal circa 200 ha met op 65 ha plaats voor 1750 eenheden. Als schiereiland is de Braakman omgeven door ruim 135 ha water.

Als onderdeel van de Oostappen Groep Vakantieparken krijgt De Braakman ook een nieuwe naam: Oostappen Vakantiepark Marina Beach. Onder deze naam streeft de Oostappen Groep ernaar een toonaangevende en onderscheidende vakantiebestemming in Zeeuws-Vlaanderen te realiseren. Oostappen Vakantiepark Marina Beach zal vanaf vrijdag 29 maart a.s. (Pasen) weer open zijn voor gasten met een jaarplaats en vanaf vrijdag 26 april a.s. voor toeristische gasten die willen kamperen of gebruik willen maken van een verhuuraccommodatie.

Oostappen Groep Vakantieparken gaat naast het overnamebedrag het komende jaar circa € 12 miljoen investeren in Marina Beach en subtropisch zwemparadijs Scheldorado. Op Oostappen Vakantiepark Marina Beach wordt het achterstallig onderhoud van zowel park als haven weggewerkt en wordt er geïnvesteerd in diverse faciliteiten en voorzieningen. Daarnaast worden er 500 nieuwe verhuuraccommodaties gerealiseerd in Zeeuwse  stijl. Verder zal Oostappen Groep Vakantieparken aandacht besteden om een unieke sfeer en beleving op het park te realiseren. Ook door meer gebruik te maken van het omliggende water met o.a. verhuurboten en waterfietsen.

Het subtropisch zwemparadijs zal verder gethematiseerd worden en ook wordt er een unieke formule opgestart. Een ‘dagje Scheldorado’ zal voor jong en oud een unieke ervaring worden, een verrassende entertainmentformule met kidsclub en live s hows  in combinatie met veel extra services. Scheldorado zal op vrijdag 26 april a.s. weer open zijn voor bezoekers.

Peter Gillis, directeur en enig eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken: “De Braakman biedt door haar ligging bijzondere en unieke mogelijkheden en past perfect in ons aanbod. We gaan er weer een topbestemming van maken, in combinatie met het subtropisch zwemparadijs Scheldorado. Vakantiegangers uit Nederland en België zullen in de rij staan!” De overname in tijden van economische crisis en teruglopende vakantiebestedingen is verrassend te noemen. De heer Gillis beargumenteert: “We zijn in staat geweest om de afgelopen jaren een groei te realiseren van  40%, en spelen met ons flexibele prijsbeleid in op de behoeften van de vakantiegangers. Vakantie voor iedereen, is niet voor niets ons motto. Onze succesformule van investeringen, uitbreidingen en een doelgroepgericht beleid heeft zich in deze tijd bewezen. Een formule die ook door onze financiële partners Rabobank en KBC België van harte wordt aangemoedigd. Wij hebben een uitstekende relatie met Rabobank en KBC en zien onze relatie als een echt partnership.”

De Oostappen Groep Vakantieparken is met deze aankoop uitgegroeid tot een groep van 12 vakantieparken, gelegen in Nederland en België. In totaal exploiteert de Oostappen Groep nu 26.620 bedden en circa  15.000 plaatsen op ruim 760 ha. Dit is goed voor circa 47,5 miljoen omzet per jaar. De overname van De Braakman en Scheldorado past binnen de ingezette strategie van Oostappen Groep Vakantieparken. Daarin zijn een groei naar 15 parken en een omzet van ruim 52,5 miljoen per jaar binnen 3 jaar tijd vastgelegd.

Bron: persbericht Oostappen Groep Vakantieparken