zondag 25 mei 2014

Zomerboekingen Belvilla groeien in krimpende reismarkt

Waar de zomerboekingen in de Nederlandse reismarkt met bijna -6% achterlopen op vorig jaar, ziet vakantiehuizenspecialist Belvilla tot en met het eerste kwartaal juist een boekingsgroei van +9,3% op aankomsten de komende zomer. Het zoeken en boeken via smartphone en tablet groeit eveneens bij de vakantiehuisexpert. Bovendien loont het om juist ook te kijken naar vroegboeken, naast last minutes, meldt Belvilla.
Groei zomervakantie én voorseizoen

Waar een groei voor de zomermaanden kan duiden op de focus van consumenten op één grote vakantie in de zomer, toont het aantal verblijven in het voorseizoen bij Belvilla echter eveneens een lichte groei. De aankomsten in de maanden april, mei en juni lopen tot en met het eerste kwartaal +2% voor op 2013. In de lentemaanden, waaronder ook de meivakantie, kiezen de meeste Nederlanders voor een vakantie in eigen land, gevolgd door België en Duitsland.
Nu ook zorgeloos zoeken en boeken via de iPhone-app

Het mobiel zoeken van een vakantie via smartphone en tablet neemt een enorme vlucht, volgens grote partijen als Google. Ook Belvilla ziet dat in de oriëntatiefase veel gebruik wordt gemaakt van mobiele telefoons, in combinatie met tablet en traditionele computer. Belvilla ziet bovendien een groei op mobiel boeken van vakantiehuizen. Ten opzichte van vorig jaar wordt nu 7% meer geboekt via de mobiele kanalen. De mobiele Belvilla-website, specifiek voor smartphone- en tabletgebruikers, is al sinds 2012 in de lucht. Met de recente lancering van de iPhone-app is de weg naar het uitgebreide Belvilla-aanbod nog breder geworden. Een persoonlijk account bij Belvilla zorgt voor extra gebruiksgemak, doordat iedere gebruiker wordt herkend en bijvoorbeeld zijn of haar zoekresultaten en favorieten op alle devices kan inzien.
Last minute tegenover vroegboeken

Alhoewel steeds meer vakantiegangers hun vakantie last minute boeken, leggen anderzijds ook veel consumenten hun vakantiehuis ruim vooraf vast. De weken na kerst zijn traditioneel de drukste boekingsmaanden bij Belvilla. “Zeker mensen die gebonden zijn aan de schoolvakanties, doen er verstandig aan om hun vakantiehuis op voorhand te boeken. Waar je in een hotel of vakantiepark vaak nog wel een plekje vindt, is er van ieder vakantiehuis slechts één. Nu het hoogseizoen nadert, wordt de spoeling steeds dunner.”, aldus Bjørn Berg-Andersen, COO van @Leisure, de holding waar Belvilla deel van uitmaakt. “Voor mensen die de eerste keus willen, biedt Belvilla bij veel vakantiehuizen zelfs de mogelijkheid om twee jaar vooraf te reserveren.”

Bron: Belvilla