zondag 19 juli 2015

Belvilla blaast hoog van de toren

Op vakantie in een torenwoning

Voor diegenen die op zoek zijn naar een bijzonder vakantieadres heeft Belvilla een ruime keuze aan ‘anders-dan-anders’-vakantiehuizen. Wat dacht je van een vakantie in een toren? Dat zet je vrije dagen in een totaal ander perspectief! Belvilla biedt in heel Europa diverse torenwoningen aan, bijvoorbeeld in kastelen, watertorens en oude uitkijkposten.
Toren boven iedereen uit

Onevenaarbaar bij een toren is natuurlijk het uitzicht. Je torent letterlijk boven iedereen uit. Bovendien gaat een torenwoning vaak vele eeuwen terug. Zo’n verblijf in historisch erfgoed geeft een vakantie nog een extra bijzonder tintje mee. Enkele van deze torenwoningen illustreren hoe bijzonder dat kan zijn.

Torens in Toscane
De vakantiewoning Torre Maremma is een oude uitkijktoren met op de derde etage een panoramische zaal die een adembenemend uitzicht rondom biedt. De toren staat midden in het natuurpark Parco Naturale della Maremma en kijkt bovendien uit op de Toscaanse Archipel, het grootste beschermde onderwatergebied van Europa.

Kasteeltorens in de Ardennen
Met zijn achten kun je verblijven in een kasteelwoning met toren in de Ardennen. De toren zelf telt twee ronde slaapkamers. Delen van het monumentale vakantiehuis stammen uit de 16e eeuw. Authenticiteit van bijvoorbeeld houten balken en ruwe stenen combineert hier mooi met modern comfort. Bovendien verblijf je vlakbij de populaire meren van L’Eau d’Heure.

Watertoren op Ibiza
Op Ibiza staat een vroegere watertoren genaamd Torre Uschi met een panoramisch uitzicht op zee. Water vind je ook nog bij dit bijzondere vakantiehuis, maar tegenwoordig in de vorm van een privézwembad. Deze toren voor tien staat in de heuvels van Cala Tarida.

Bron: Belvilla