dinsdag 14 juli 2015

Belvilla deelt uit in Scheveningen

De zomervakantie is van start en daarmee ook het last-minute-seizoen. Om de zomer een extra boost te geven, staat Belvilla op dinsdagmiddag 7 juli op het strand van Scheveningen ter hoogte van de pier. Tussen 15 en 18 uur deelt de vakantiehuizenexpert tien verblijven in vakantiehuizen uit plus diverse andere prijzen.
Groei boekingen zomervakantie

Het strandevent sluit aan bij het last-minute-seizoen dat in volle gang is. Vakantiehuizenexpert Belvilla deelt enkele trends die specifiek gelden voor last minutes. Eerder meldde NBTC-NIPO al dat Nederlanders +1,5% meer plannen voor de zomervakantie hebben. Belvilla ziet zelfs een boekingsgroei van Nederlanders van +6% voor aankomst in juli en augustus.

Bij de Nederlandse last-minute-boekers (geboekt vanaf half mei) zijn de volgende bestemmingen het populairst:
1. Nederland (23% van het totaal aantal last-minute-boekingen voor de zomer)
2. Duitsland (21%)
3. België (15%)
4. Frankrijk (14%)
5. Italië (10%)

Opvallend ten opzichte van de all-over-zomerboekingen, is dat de boekingen op Nederlandse vakantiehuizen in verhouding zijn toegenomen bij last minutes. Vermoedelijk komt dit voort uit het warme weer van de laatste dagen. Speciaal voor de prijsjagers heeft Belvilla ‘super last minutes’ met vakantiehuizen tegen zeer hoge kortingen tot ruim -40%!

Bron: Belvilla