woensdag 8 januari 2020

Rechter schorst bomenkap op bungalowpark De Ridderhof in Lage Vuursche

Parkeigenaar TopParken mag voorlopig niet op grote schaal bomen kappen op bungalowpark De Ridderhof in Lage Vuursche. Dat heeft de Utrechtse bestuursrechter beslist in een kort geding tegen de verleende ontheffing voor de bomenkap.

De provincie Utrecht verleende begin augustus een ontheffing aan TopParken om op het terrein aan de Koudelaan ruim 130 bomen en struikgewas te mogen vellen en uitdunnen. De parkeigenaar wil het terrein herstructureren. De huidige huisjes moeten wijken voor de nieuwbouw van maximaal 75 vakantiewoningen.

Een groep van acht huiseigenaren, die vrezen dat er straks voor hen geen plek meer is op het park, maakt echter bezwaar tegen de verleende ontheffing. Ze stapten naar de rechter omdat TopParken met de bomenkap niet wilde wachten op de uitkomst van de bezwaarprocedure bij de provincie. „Als de schade eenmaal is aangericht, is die niet meer makkelijk te herstellen”, legden ze aan de rechter uit. Volgens de huisjesbezitters is de bomenkap slecht voor de dwergvleermuizen, dassen en ringslangen op het terrein.

Bron en hele artikel: noordhollandsdagblad