vrijdag 24 juli 2020

Duurzame schoonmaak Asito helpt vakantieparken keurmerk behalen (bv bij Qurios)

De eisen van het internationale duurzaamheidskeurmerk Green Key zijn door Asito opgenomen in haar schoonmaakmethode op vakantieparken. Dit helpt de parken om het keurmerk te behalen.

Een voorbeeld is vakantiepark Qurios op Ameland, zij bemachtigden een gouden certificaat (ook zilver of brons is mogelijk). In samenwerking met het park werd bekeken wat de doelstellingen waren en hoe deze op een slimme manier gerealiseerd konden worden.

Duurzame schoonmaakmiddelen
Dit betekende dat schoonmaakmiddelen met een ecolabal gebruikt moesten worden.  Schoonmaakmiddelen die voorzien zijn van een Ecolabel bevatten geen schadelijke stoffen, zijn niet giftig voor waterorganismen en werkt bovendien net zo goed als vergelijkbare producten. Jan Jaap Smit, vestigingsmanager bij Asito en verantwoordelijk voor de schoonmaakdiensten van het vakantiepark: “We introduceerden een nieuwe lijn met Ecolabel schoonmaakmiddelen op het vakantiepark.” Daarnaast is er ook een doseerstation ge├»nstalleerd, daarmee zijn schoonmaakkrachten er altijd van verzekerd dat zij de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel gebruiken.

Bron en hele artikel: Service management


    Boek nu een verblijf bij  Landal Greenparks 
  of kiest u liever voor Center Parcs of Roompot  
 Liever een kijkje of verblijf bij DroomparkenTopparkenMolecaten of RCN