Kustversterking én recreatie gaan in Zeeland hand in hand
Molecaten is weer terug in het gebied, 'daar waar eerst Molecaten Park Napoleon Hoeve lag'. Recreatieondernemer Molecaten heeft vandaag de officiële omgevingsvergunning ingediend voor de ontwikkeling van Molecaten Park Waterdunen. De vergunning is nodig om te kunnen starten met de laatste en afrondende fase van project Waterdunen: de realisatie van het recreatieve deel van dit bijzondere natuur- en recreatiegebied, dat april 2022 geopend zal worden.
Tussen Groede en Breskens wordt gewerkt aan project Waterdunen, een gebied waar kustversterking, natuur en recreatie samenkomen. Inmiddels is de ontwikkeling van het gebied in een vergevorderd stadium. Met de aanvraag van de omgevingsvergunning komt nu ook de realisatie van Molecaten Park Waterdunen een stapje dichterbij. Naar verwachting zal het recreatiepark gefaseerd worden opgeleverd. De eerste gasten hoopt men in april 2022 te kunnen ontvangen.
Op het beoogde park worden circa 360 huisjes, 38 glamping tenten en 222 kampeerplaatsen in harmonie met de omgeving gerealiseerd. ‘‘Natuurbeleving is hierbij leidend, omdat we geloven dat dit onlosmakelijk verbonden is met de vakantiebeleving van onze toekomstige gasten. Eenvoud, comfort en interactie met de omgeving zijn hierbij de kernwoorden. De vakantiehuisjes worden volledig ingepast in het landschap en we kiezen voor een modulaire aanpak bij de bouw, waardoor het milieu minder belast wordt en elementen van de vakantiehuisjes onderling uitwisselbaar zijn’’, zegt Luke Slager, directielid van het familiebedrijf Molecaten.
Stichting Het Zeeuwse Landschap tekent voor het beheer van het natuurgebied Waterdunen. Zij zorgen voor kijkhutten zodat bezoekers vogels kunnen spotten, creëren wandelroutes die midden door het natuurgebied Waterdunen leiden en organiseren verscheidene excursies door het gebied. Stichting Het Zeeuwse Landschap is een zeer gewaardeerde partner van Molecaten, zij trekken daarom samen op in dit project. Verder is Waterdunen een samenwerking tussen Provincie Zeeland, Waterschap Scheldestromen, Stichting Het Zeeuwse Landschap, Molecaten en de Gemeente Sluis.
Bron: Molecaten