vrijdag 11 december 2020

Waterdunen nog lang niet klaar, nieuwe vertraging dreigt

Project Waterdunen, het grote natuur- en recreatiegebied in West-Zeeuws-Vlaanderen, loopt mogelijk weer vertraging op. Projectontwikkelaar Molecaten wil er snel 300 vakantiehuisjes en 200 kampeerplaatsen realiseren om die in het seizoen van 2022 te verhuren. Maar het is de vraag of dat wordt gehaald.

Tegenstander van Waterdunen is François Babijn niet meer. "Dat is een gepasseerd station." Maar het Statenlid van de Partij voor Zeeland vindt wel dat het project moet gaan renderen, want anders "draait de gemeenschap op voor de kosten. Tot nu toe 100 miljoen euro. Tendens stijgende."

Babijn denkt dat de tijd niet meezit: "Deze coronacrisis raakt iedereen, ook Molecaten. Dus ik vrees dat er voorlopig niks wordt geïnvesteerd."
Directielid Luke Slager van Molecaten Vakantieparken luidde inderdaad de noodklok. Maar dat was voor de zomer toen er nog geen corona-steunmaatregelen voor de vakantieparken waren. "Maar die zijn er nu wel en bovendien hebben we een goede zomer gehad", vertelt Slager via een Zoom-verbinding vanuit het hoofdkantoor van Molecaten in Hattem, Overijssel.

Bron en hele artikel: Omroep Zeeland


Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: