vrijdag 7 mei 2021

Arbeidsuitbuiting aan het licht door grote politiecontrole bij vakantiepark in Ede

Bij een grote controle op recreatiepark het Bospark in Ede zijn donderdag meerdere gevallen van arbeidsuitbuiting geconstateerd. Ook stonden tientallen bewoners niet ingeschreven bij de gemeente. 

Agenten controleerden vanaf donderdag 04.30 uur iedereen die het Bospark op- en af kwam. Daarnaast werden alle recreatieverblijven op het park - nabij het buurtschap Driesprong - bezocht. 

...

‘Onaangenaam verrast

Topparken, het bedrijf waar Bospark onder valt, is ‘onaangenaam verrast’ door de actie. De ‘enorme onaangekondigde controle’ trof volgens de directie ook de aanwezige vakantiegasten. 

‘Juist in deze periode is het van belang dat mensen zorgeloos kunnen genieten van een vakantie in eigen land. We zullen er dan ook alles aan doen om gasten, die op dit moment op Bospark Ede verblijven, alsnog van een welverdiende vakantie te laten genieten, desnoods op een ander moment.’

Volgens Topparken spant het bedrijf zich juist ‘tot het uiterste in’ om het park vrij van criminaliteit te houden. Daarvoor is er volgens de directie ‘goed overleg’ met de instanties om alle nodige maatregelen te treffen. 

Topparken noemt als voorbeeld het samenwerkingsproject ‘Vitale Vakantieparken’. ‘In dat kader stuurde Topparken kortgeleden aanzeggingen uit aan eigenaren en onderhuurders die zich niet aan de regels houden.’

Bron en hele artikel: GelderlanderBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: