donderdag 12 augustus 2021

TopParken verlengt contract met duurzaam bedlinnen leverancier Blycolin

Na een samenwerking van 12 jaar hebben beide partijen hun handtekening gezet onder het nieuwe contract. De samenwerking is daarmee met 5 jaar verlengd. Blycolin levert Pure Eco bedlinnen met internationale keurmerken zoals het Fairtrade keurmerk en het Global Organic Textile Standard (GOTS). Naast duurzaamheid, verbinden de kernwaarden service en kwaliteit beide partijen met elkaar. 


De vakantieparken van TopParken zijn, in samenwerking met Blycolin, de eerste parken in Nederland met duurzaam, ecologisch bedlinnen. Naast duurzaamheid wordt de samenwerking gekenmerkt door kwaliteit en service. 

Het Pure Eco bedlinnen is gemaakt van 100% zacht katoen, wat staat voor optimaal slaapcomfort, en wordt door medewerkers ervaren als fijn materiaal om mee te werken. Om het textiel een tweede leven te geven wordt het na inname, afhankelijk van de staat, ingezet voor circulaire projecten of gedoneerd aan ontwikkelingsprojecten in Nederland en het buitenland. Het Pure Eco bedlinnen is 100% biologisch en Fairtrade geproduceerd. Een gedeelte van de collectie is gemaakt van katoen dat is verbouwd in het Chetna Organic & Fairtrade project. Binnen dit project wordt samengewerkt met klein- en micro boeren in India, om hun leefomstandigheden te verbeteren. Daarbij wordt er gewerkt aan het verduurzamen van de landbouw. Zo zet het project zich in voor duurzame projecten, processen en relaties. 

Het bedlinnen is daarbij voorzien van het internationale GOTS en het Max Havelaar Fairtrade Certified Cotton keurmerk. GOTS is de wereldwijde standaard die er op toeziet dat bij de productie van katoen, mens en milieu centraal staan. Het Max Havelaar Fairtrade Certified Cotton keurmerk bestrijdt oneerlijke handel en kinderarbeid in de katoenteelt. Het keurmerk helpt boeren daarbij over te schakelen naar biologische landbouw, om ecologische en sociale problemen tegen te gaan en de landbouwpraktijk te verbeteren. 

De twee bedrijven zien de samenwerking voor de komende vijf jaar als een volgende stap om samen te groeien in duurzaamheid. Gezamenlijk werken ze zo aan een betere wereld voor vandaag en morgen.

Bron: TopParken


Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: