zondag 24 maart 2024

D66 roept Topparken op met omwonenden en gemeente om de tafel te gaan

D66 Brabant en D66 Land van Cuijk bundelen hun krachten om de focus te verleggen van toeristische ontwikkelingen naar het creëren van betaalbare woningen in Brabant. Te midden van een groeiend aantal recreatieparken benadrukken zij de noodzaak om prioriteit te geven aan de woonbehoeften van de lokale bevolking.

Op 15 maart kwam de Statenfractie van D66 Brabant samen bij de Kraaijenbergse Plassen om met D66 Land van Cuijk de toekomst van Waterpark Dommelsvoort te bespreken. Dit overleg belichtte de langdurige geschiedenis van vertragingen rondom het park en onderstreepte de veranderde behoeften van de gemeenschap, waaronder het urgente woningtekort. Mariëlle van Zuilen, gemeenteraadslid voor D66, benadrukte de veranderde context: “Met nieuwe recreatie opties en een groeiend bewustzijn van milieukwesties, moeten we onze plannen heroverwegen. We erkennen de bijdrage van toerisme, maar het is essentieel om een evenwicht te vinden.”

...

D66 Brabant en Land van Cuijk sporen Topparken aan om hun plannen te herzien, met een sterke focus op een evenwichtige aanpak die rekening houdt met wonen, recreatie en natuurbehoud. 

Bron en hele artikel: Kliknieuws


Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: