maandag 16 september 2024

Tegen de trend: aantal permanente bewoners vakantiehuisjes in Hellendoorn stabiel

Het aantal inwoners van Hellendoorn dat officieel in een vakantiehuisje woont, is sinds 2019 stabiel. Het zijn er nu afgerond 160, net zo veel dus als vijf jaar geleden, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat is 0,4 procent van alle inwoners van deze gemeente.

Daarmee gaat Hellendoorn tegen de trend in: in heel Nederland is het aantal vakantiehuisjesbewoners de afgelopen jaren juist met 14 procent toegenomen, tot iets meer dan 59.000. Het gaat daarbij om mensen die ook echt op een vakantiepark staan ingeschreven. Illegale bewoning van vakantiehuisjes blijft ook in deze CBS-cijfers buiten zicht.

Bron en hele artikel: tubantia



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

Nazomerfair vakantiepark Westerbergen wordt extra feestelijk

 De jaarlijkse Nazomer Fair bij vakantiepark Westerbergen in Echten krijgt een extra feestelijk tintje. Het park bestaat namelijk 60 jaar en dat betekent extra activiteiten in het weekend van 20 en 21 september.

Tijdens de fair staan er volop kraampjes met volop hoogwaardige lifestyle en streekproducten, er is livemuziek en er zijn culinaire hoogstandjes. Wat de muziek betreft melden de leden van piratenkoor ’t Zwarte Gat uit Zuidwolde zich zaterdag, inclusief drie accordeonisten, om de sfeer er goed in te brengen. Zondagmiddag komt de Steenwijker band Lemonade, een coverband die de stemming verder omhoog tilt. Op beide dagen staat de Platenbus op het vakantiepark. Vanuit een oude brandweerwagen worden platen gedraaid, vanaf vinyl dus. Het brengt volgens de organisatie de rust van jaren geleden even terug, muziek uit de jaren 30 tot 80, van jazz tot chansons en tango.

Nintendo Switch Summer Tour

Het hele weekend zijn er workshops te volgen en is er entertainment voor de kinderen. Er staat een roofvogelshow op het programma, er kan worden meegedaan aan archery en lasergamen. Op zondag komt de Nintendo Switch Summer Tour naar Echten, een dag eerder kunnen ook al de nodige Nintendogames worden gespeeld.

Bron: Westerveld Nieuws



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

vrijdag 13 september 2024

Zingen er ooit nog vogels op Camping Vogelenzang? Ook vleermuis en wezel bedreigd

Luxe bungalows bedreigen de natuur op Camping Vogelenzang, natuurbeschermers vrezen de plannen om het park te verbouwen. De vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland waarschuwt dat het park belangrijk is voor de dieren in het gebied.

Volgens de natuurbeschermingsorganisatie bekommert de nieuwe eigenaar, MarinaParken, zich totaal niet om de groene spechten, wielewalen, ransuilen en staartmezen. Die gebruiken het terrein als voederplek. Ook vleermuizen, zandhagedissen en wezels zouden worden bedreigd. Dit schrijft de vogelwerkgroep in een brief aan de gemeente Bloemendaal.

Op het terrein heeft MarinaParken grondwerkzaamheden verricht ter voorbereiding op het plaatsen van luxe chalets, maar ook om een pad bij het zwembad aan te leggen. Volgens de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland heeft de nieuwe eigenaar onder meer heggen verwijderd die zo kenmerkend zijn voor het landschap. Dat zou de vogelstand niet ten goede komen. 

75 chalets

Bij de plannen voor de bouw van 75 chalets op het meest westelijke deel van het terrein zou de nieuwe eigenaar bovendien geen aandacht hebben besteed aan de 'noodzakelijke groene dooradering.' Kortom, op geen enkele manier wordt volgens de vogelwerkgroep rekening gehouden met de natuur- en landschappelijke waarden van het gebied.

Bron en hele artikel: nhnieuws



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

dinsdag 10 september 2024

Vakantiepark Siblu Village Meerwijck organiseert Outlet Dagen

 Vakantiepark Siblu Village Meerwijck in Kropswolde organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 september de jaarlijkse Outlet Dagen, waar liefhebbers van vakantiewoningen de kans krijgen om te profiteren van unieke aanbiedingen. 

Na het succes van de eerste editie vorig jaar verwacht het park aan het Zuidlaardermeer nog meer bezoekers. Het belooft dan ook een groot feest te worden voor het hele gezin. Tijdens de Outlet Dagen biedt Siblu Village Meerwijck een reeks exclusieve voordelen aan. Verkoopadviseur Dillion Veneboer benadrukt enkele van de unieke voordelen die tijdens de Outlet Dagen beschikbaar zijn: ,,We bieden een uitzonderlijke opruiming van onze ex-verhuurmodellen en showmodellen aan, met kortingen die kunnen oplopen tot maar liefst 10.000 euro. Dit is een ongeëvenaarde kans voor iedereen die al een tijdje overweegt om een vakantiewoning aan te schaffen.”

Daarnaast introduceert Siblu Village Meerwijck het speciale Starter Aanbod, waarbij nagenoeg alle jaarplaatsen voor onbepaalde tijd voor het voordeligste instaptarief worden aangeboden.

Bron en hele artikel: Koerier info



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

donderdag 5 september 2024

NPO Radio 2 week lang in actie voor KWF vanuit vakantiepark Westerbergen

 NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september opnieuw een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte.

De wensen kunnen voor iemand zelf zijn of voor een ander. Denk aan een high tea om een familielid te bedanken die op moeilijke momenten altijd voor je klaarstond. Verras die fantastische arts met een optreden van zijn of haar favoriete artiest of vraag een mooi verzoeknummer voor iemand aan. En als je de kracht weer hebt om die bevrijdende bungeejump te maken, kan ook die wens zomaar in vervulling gaan tijdens ‘NPO Radio 2 in actie voor KWF’. Luisteraars kunnen hun wensen insturen via het formulier op nporadio2.nl of een plaat aanvragen via de NPO Radio 2-app.

Alle uitzendingen komen vanaf maandag 2 september 06.00 uur een week lang vanuit het NPO Radio 2 Actiecentrum, gevestigd op Vakantiepark Westerbergen in Echten (Drenthe). Luisteraars zijn welkom op het vakantiepark en kunnen ook ter plaatse hun wensen doorgeven door een kaartje aan de wenslijn te hangen. Het park dient daarnaast als uitvalsbasis van de NPO Radio 2-dj’s die gedurende de week het land in gaan om ook op andere plekken wensen in vervulling te laten gaan.



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van:

zondag 1 september 2024

Championships Regatta 24 op Grevelingenmeer

 Op 21 en 22 september vindt op het Grevelingenmeer de Championships Regatta 24, een combi van nationale zeilkampioenschappen voor eenheidsklassen plaats.

“De combinatie van meerdere nationale kampioenschappen levert een efficiëntere organisatie op,” zegt Dirk De Wolf, die vanuit het RYCB Race & Rescueteam dit event organiseert. “Niet alleen waait de wind op het Grevelingenmeer tussen de eilanden Stampers- en Veermansplaat en Hompelvoet vrijwel ongehinderd. De ruimte heeft alle karakteristieken zoals op zee, behalve dan de stroming. Dat is voor ambitieuze wedstrijdzeilers ideaal. Daarnaast bieden Marina Port Zélande, Beach resort Punt West en Ouddorp Connection uitgelezen accommodatie zowel voor de boten als voor de deelnemers en de organisatie.” 

Voor en met zeilers 

“Zowel de 470-klasse als de Snipe-klasse staan volledig achter deze formule. Ook omdat de uitdaging hier groter is dan op de kleinere plassen waar de voorgaande Belgische Kampioenschappen plaatsvonden. De ruimte van het Grevelingenmeer laat bovendien toe om een combinatie van banen uit te leggen: de windward-leeward baan waarop de Snipezeilers doorgaans zeilen en de trapeziumbaan met inner en outer loops voor de andere klassen. Dat is op kleinere plassen niet mogelijk.’’ 

Bron: watersport tv



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: