zondag 1 september 2024

Championships Regatta 24 op Grevelingenmeer

 Op 21 en 22 september vindt op het Grevelingenmeer de Championships Regatta 24, een combi van nationale zeilkampioenschappen voor eenheidsklassen plaats.

“De combinatie van meerdere nationale kampioenschappen levert een efficiëntere organisatie op,” zegt Dirk De Wolf, die vanuit het RYCB Race & Rescueteam dit event organiseert. “Niet alleen waait de wind op het Grevelingenmeer tussen de eilanden Stampers- en Veermansplaat en Hompelvoet vrijwel ongehinderd. De ruimte heeft alle karakteristieken zoals op zee, behalve dan de stroming. Dat is voor ambitieuze wedstrijdzeilers ideaal. Daarnaast bieden Marina Port Zélande, Beach resort Punt West en Ouddorp Connection uitgelezen accommodatie zowel voor de boten als voor de deelnemers en de organisatie.” 

Voor en met zeilers 

“Zowel de 470-klasse als de Snipe-klasse staan volledig achter deze formule. Ook omdat de uitdaging hier groter is dan op de kleinere plassen waar de voorgaande Belgische Kampioenschappen plaatsvonden. De ruimte van het Grevelingenmeer laat bovendien toe om een combinatie van banen uit te leggen: de windward-leeward baan waarop de Snipezeilers doorgaans zeilen en de trapeziumbaan met inner en outer loops voor de andere klassen. Dat is op kleinere plassen niet mogelijk.’’ 

Bron: watersport tv



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: