vrijdag 13 september 2024

Zingen er ooit nog vogels op Camping Vogelenzang? Ook vleermuis en wezel bedreigd

Luxe bungalows bedreigen de natuur op Camping Vogelenzang, natuurbeschermers vrezen de plannen om het park te verbouwen. De vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland waarschuwt dat het park belangrijk is voor de dieren in het gebied.

Volgens de natuurbeschermingsorganisatie bekommert de nieuwe eigenaar, MarinaParken, zich totaal niet om de groene spechten, wielewalen, ransuilen en staartmezen. Die gebruiken het terrein als voederplek. Ook vleermuizen, zandhagedissen en wezels zouden worden bedreigd. Dit schrijft de vogelwerkgroep in een brief aan de gemeente Bloemendaal.

Op het terrein heeft MarinaParken grondwerkzaamheden verricht ter voorbereiding op het plaatsen van luxe chalets, maar ook om een pad bij het zwembad aan te leggen. Volgens de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland heeft de nieuwe eigenaar onder meer heggen verwijderd die zo kenmerkend zijn voor het landschap. Dat zou de vogelstand niet ten goede komen. 

75 chalets

Bij de plannen voor de bouw van 75 chalets op het meest westelijke deel van het terrein zou de nieuwe eigenaar bovendien geen aandacht hebben besteed aan de 'noodzakelijke groene dooradering.' Kortom, op geen enkele manier wordt volgens de vogelwerkgroep rekening gehouden met de natuur- en landschappelijke waarden van het gebied.

Bron en hele artikel: nhnieuws



Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: