woensdag 16 juli 2014

Parc Emslandermeer in handen van veelbesproken vastgoedhandelaar

Vakantiepark Emslandermeer in Vlagtwedde blijkt in handen te zijn gekomen van de Apeldoornse vastgoedhandelaar Maurice Hol.

Kans op doorverkoop groot
Dat wordt bevestigd door Frank Omta, de curator van het failliete vakantiepark. Hol bracht de afgelopen week het hoogste bod uit. Voor ruim 1,1 miljoen euro werd hij eigenaar van onder meer het hoofdgebouw, een overdekt zwembad, een restaurant, vakantiehuisjes en de golfbaan. Hol zegt in een reactie dat de kans groot is dat hij het park doorverkoopt. Er zouden zich al enkele gegadigden hebben gemeld.

Onduidelijkheid over zwembad
Hol kan nog niet zeggen of het zwembad na 1 mei openblijft. Eigenlijk zou het bad per 1 april al dichtgaan, maar in overleg met de rechter-commissaris en de gemeente Vlagwedde werd besloten tot 1 maand uitstel. Maandag heeft Hol overleg met de curator en de Stichting Bewonersbelangen Park Emslandermeer. Daarna moet blijken wat er met het zwembad gaat gebeuren.

Niet onomstreden
Maurice Hol is niet onomstreden. Enkele jaren geleden werd hij ervan beschuldigd Brabantse en Gelderse bospercelen onder valse voorwendselen als bouwgrond te hebben verkocht.

Bron en hele artikel: RTV noord