vrijdag 27 september 2019

Gevarieerd recreatiepark tussen strand en circuit

Tussen het strand van Zandvoort en het Formule 1-circuit ligt een nieuw recreatiepark, dat in juli 2019 is geopend. De diversiteit van doelgroepen heeft 2by4-architects vertaald naar een verscheidenheid in architectuur van de huisjes, terwijl het park tegelijkertijd een eenheid vormt en rust uitstraalt.

De ligging van het recreatiepark Qurios Zandvoort – nabij het strand, het nationale park Kennemerland, de steden Haarlem en Amsterdam en het Formule 1-circuit – trekt naar verwachting uiteenlopende bezoekers. Die diversiteit vraagt niet om het veelal gebruikte ‘one size fits all’-concept, stelt 2by4-architects uit Rotterdam.

Het park omvat 100 huisjes, zogenoemde cottages. De materiaalkeuze voor de cottages is robuust en sober. De moderne, minimalistische vormgeving kenmerkt zich door een grote aandacht voor details, overstekken en schaduwwerking.

Verschillende identiteiten
De verschillende identiteiten heeft 2by4-architects tot uitdrukking willen brengen in de architectuur. Het architectenbureau de vakantiehuisjes in vijf verschillende uitvoeringen ontworpen. Per type cottage zijn bovendien in het interieur enkele varianten gemaakt op basis van thema’s (Coffee, Clear Nature, Race, Denim), leggen de architecten uit.

Zo is de Adventure cottage compact, speels en ingetogen, terwijl de Family cottage is ontworpen op het samenzijn als gezin, met veel ruimte in de woonkamer en rondom zicht op de buitenruimte. In de Royal cottages ligt de nadruk op comfort, luxe en uitstraling.

Bron en hele artikel: architectenweb