maandag 23 september 2019

‘Kinderarbeid’ op camping de Jagerstee in Epe, tientallen kleuters steken handen uit de mouwen

Van een potje bingo, tot een tent op zetten. Van klanten in het restaurant bedienen tot de was ophangen. De 37 kleuters van basisschool 't Hoge Land hebben vrijdag zelf de handen uit de mouwen gestoken en kennis gemaakt alle aspecten van vakantiepark RCN De Jagerstee.

Deze 'schoolreis' annex werkvakantie vormde de afsluiting van een intensieve themaweek voor de laagste twee groepen op de Jenaplanschool over kamperen. Dit sluit aan bij het thema van de kinderboekenweek 'Ga je mee op reis'.

De wereld ontdekken
Leerkracht Iris van de Wetering legt uit dat dit uitstapje goed past in het Jenaplan-onderwijs. ,,De school staat in het teken van de wereld ontdekken. Zo zijn de kinderen op kasteel De Cannenburgh geweest vanwege het thema ridders en kastelen, en we hebben imkers op school gehad die vertelden over bijen en honing maken.''

In het schoolgebouw van 't Hoge Land stonden deze week op de kleuterafdeling een heuse een campingwinkel, een receptie en een camping en de kinderen hebben hun vakantieverhalen verteld. Deze speciale schoolreis is de afsluiting van dit leuke thema.

Bron en hele artikel: De Stentor