dinsdag 3 september 2019

Qurios opent nieuw ECO Resort aan het Grevelingenmeer

Qurios Holiday Retreats opende op 9 augustus een gloednieuw ECO-resort aan het Grevelingenmeer. Een kleinschalig resort op de zandplaat Kabbelaarsbank, met 30 ecologische Tiny Houses.

Hoewel de benaming Tiny House meer tot de verbeelding spreekt bij het bredere publiek, noemt Qurios de huisjes liever Eco-Cottages. Het zijn namelijk op-en-top duurzaam gebouwde vakantie-accommodaties die volledig zelfvoorzienend zijn.

Alle cottages zijn direct aan het Grevelingenmeer geplaatst. Zelf zijn ze tiny, maar eromheen is veel ruimte. Vanaf elke plek heb je vrij uitzicht over het meer.

Autarkisch
Elke cottage is autarkisch ontworpen, oftewel: volledig zelfvoorzienend. Zonnepanelen wekken elektriciteit op. Alle cottages staan met elkaar in verbinding en kunnen daarom energie aan elkaar doorleveren. Energie die niet direct nodig is wordt opgeslagen in een accuhuis van Timeshift Storage, met accu’s die gemaakt zijn van refurbished Tesla-accu’s.

Zonnecollectoren op het dak zorgen voor warm water voor het sanitair en de verwarming. Voor echt koude winterdagen is er een warmtepomp die de zonnewarmte aanvult.

Bron en hele artikel: Pretwerk