zondag 6 juni 2021

Samenwerking RCN Vakantieparken en Wandelbond KWBN

RCN Vakantieparken en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) sluiten per 1 mei een driejarig partnership af. De 18 parken en campings van RCN Vakantieparken bevinden zich op unieke locaties in de natuur. Een ideale omgeving dus om wandelen als vakantieactiviteit (nog) meer te gaan promoten.

Uit onderzoek van KWBN blijkt dat rust het voornaamste wandelmotief is van de wandelaars. Beide organisaties bundelen daarom de krachten om mensen een unieke wandel- én vakantie-ervaring te bieden.

In natuurlijke en rustige gebieden wandelen

KWBN gelooft dat wandelen bijdraagt aan een leuker en gezonder leven. Wandelen is de meest laagdrempelige en veelzijdige vorm van bewegen en zodoende geschikt voor iedereen. Maar niet iedere wandelaar is hetzelfde. Uit onderzoek dat KWBN deed onder haar websitebezoekers bleek dat maar liefst 40% wandelt om tot rust te komen. Daarnaast gaf 30% van de wandelaars aan nieuwe gebieden te willen ontdekken. De natuurlijke omgeving van RCN Vakantieparken is hier bij uitstek geschikt voor vindt ook algemeen directeur Riné van Dingstee van RCN Vakantieparken: “Wandelen is de meest populaire activiteit van onze gasten. Onze parken lenen zich er bij uitstek voor. Stuk voor stuk liggen onze parken in of langs de mooiste natuurgebieden. Wij zijn dan ook erg blij met dit partnership. KWBN is dé autoriteit op het gebied van wandelen en behartigt de belangen van miljoenen wandelaars in Nederland. Samen met KWBN kunnen we wandelen nog beter op de kaart zetten.”

Bron en hele artikel: PretwerkBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: