donderdag 21 januari 2021

‘Aantal boekingen verloopt best goed’

Vakantieparken in onze regio krijgen al aardig wat boekingen binnen voor de zomervakantie. De gasten blijven net als vorig jaar in eigen land. Daar profiteren de parken van.

Martine Hoekjen van De Noetselerberg in Nijverdal vertelt dat veel mensen de zomer al flink in de bol hebben.

‘’Het aantal boekingen verloopt eigenlijk best goed. Door de coronacrisis kunnen mensen niet naar het buitenland en daarom willen ze verzekerd zijn van een plekje op een Nederlands park.

Er wordt ook wel vroeger geboekt dan in voorgaande jaren het geval was. Maar of dat uitsluitend aan corona is te danken, weet ik niet. De trend was de laatste tijd toch al dat men steeds vroeger boekte. ..

Bovendien zijn er veel boekingen van vorig jaar, die niet door konden gaan, doorgeschoven naar de komende zomer. Intussen zijn wij helemaal klaar om de gasten te ontvangen. We hebben investeringen gedaan in ons park, maar helaas hebben we nog altijd met de beperkingen te maken die door de coronacrisis worden veroorzaakt. Zo zit onze horeca nog dicht, waardoor er natuurlijk inkomsten wegvallen We hopen natuurlijk dat alles weer gauw normaal is.’’

Vooral in eigen land

Bij Hof van Salland in Hellendoorn - uitgeroepen tot het beste vakantiepark van Nederland - vertelt Patricia Smeets dat er wel een aantal boekingen is binnengekomen voor de komende zomer.

‘’De boekingen die we nu binnenkrijgen, gaan vooral over de periode januari tot en maart en de meivakantie.’’ Er zijn voor de zomerperiode wel wat meer vroegboekers dan in andere jaren maar ook weer niet heel veel meer.

De mensen die boeken, doen dat toch vooral last minute. Ik heb wel het gevoel dat vakantiebestemmingen in het buitenland steeds meer op de achtergrond raken nu we door corona niet de grens over kunnen en de maatregelen langer duren. Vakantiegasten blijven daarom vooral in eigen land. Dat gebeurde vorig jaar ook.’’

Bron en hele artikel: Twents VolksbladBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: