vrijdag 15 januari 2021

Vakantiepark Marveld Recreatie ontwikkelt een volwaardig waterpark

Marveld Recreatie had al een mooi indoor zwembad met een paar spectaculaire waterattracties. Met de komst van een Wild River, drie waterglijbanen en een spraypark begint dit waterpark serieuze vormen aan te nemen.

De nieuwe onderdelen, die grotendeels in de buitenlucht worden gerealiseerd, worden geleverd door de firma I-Play. De opening staat gepland voor de meivakantie van 2021.

Lazy / Wild River

Het meest in het oog springende project is de 100 meter lange lazy river (Wild River). Deze attractie zal het hele jaar geopend zijn en start daarom in het indoorgedeelte van het zwemparadijs. De route zal worden mooi worden ingepast in het landschap. Simon van Dijk ziet de vraag naar azy rivers bij vakantieparken de laatste tijd sterk toenemen: "Door de uitbreiding van het zwembad met waterattracties wordt dit onderdeel van het park steeds gewilder. Gevolg is dat er, net als bij attractieparken, wachtrijen gaan ontstaan bij de attracties. De keuze voor een lazy river, met een hele hoge capaciteit, zorgt er voor dat je de wachtrijen weer wat kunt beperken."

Glijbanen

Er komen ook drie nieuwe waterglijbanen voor de bezoekers die wat meer actie zoeken: een Space bowl;  een familieglijbaan en een Speed slide (waterglijbaan voor de thrillseekers). I-play meldt trots dat zij deze banen weten te produceren zonder merkbare overgangen tussen de baanonderdelen.

Spray Park

Tot slot komt er een nieuw Spray Park. Deze 350m2 grote waterspeeltuin voor kinderen omvat o.a. waterkanonnen met bijzondere doelobjecten, interactieve spelelementen en diverse spray-elementen.

Edwin Bomers, de eigenaar van Marveld Recreatie was de afgelopen jaren al inventief en innovatief aan de slag met het zwembad op het vakantiepark. Zo werd o.a. een deal met de gemeente gemaakt waardoor het banenbad als een publiek private samenwerking werd opgezet. Zo werden de mogelijkheid voor zwemlessen in de regio behouden en had Marveld er, buiten de lesuren, er een leuke uitbreiding van het zwembad bij.

Bron en hele artikel: pretwerkBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: