vrijdag 15 januari 2021

Thuisonderwijs tussen de giraffen: ‘Makkelijker om kinderen te motiveren’

Stro voor de giraffen, spelling op het menu voor de kinderen. De huisjes op Safari Resort bij Beekse Bergen zijn in trek bij ouders. Thuisonderwijs kan ook prima tussen de savannedieren.

S-c-h-a-p-e-n’. Phie (7) doet keurig wat de juf haar aan de andere kant van het beeldscherm vraagt. Tot zover niets bijzonders; thuisonderwijs, ‘we’ zijn er inmiddels massaal aan gewend in coronatijd. Maar het decor van deze thuisles is opmerkelijk: een vakantiehuisje op het Safari Resort bij Beekse Bergen. Terwijl Phie het woord ‘schapen’ spelt, genieten even verderop de giraffen van hun lunch. Stro voor de dieren, spelling op het menu voor de kinderen. 

...

Voller vakantiepark

Het is een opmerkelijk contrast. Normaal gesproken - maar wat is er nu nog normaal? - is Safari Resort bij Beekse Bergen een plek waar je naartoe gaat voor vakantie of een dagje uit. Maar dit is een gewone schoolweek. Toch verblijven er liefst 800 mensen op het park in Hilvarenbeek. Januari is altijd met afstand de rustigste maand, waarin het Safari Resort bij Beekse Bergenhet moet stellen met hooguit 100 vakantiegangers. ,,Nu is de bezetting van de huisjes 75 procent, normaal is dat 10 procent in deze tijd van het jaar”, vertelt Stephanie Struis, manager van Safari Resort bij Beekse Bergen

Bron en hele artikel: AD


Boek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: