donderdag 11 februari 2021

23% minder verblijfsgasten in Gelderland in 2020

Volgens de voorlopige cijfers van het CBS verbleven in 2020 ruim 3,3 miljoen gasten in Gelderland en dat is 23% minder dan het jaar daarvoor.

Samen waren deze gasten goed voor ongeveer 11,3 miljoen overnachtingen in de verschillende accommodaties. Dat zijn er ruim 1,7 miljoen minder dan in 2019. Een goede zomer met meer bezoekers en meer overnachtingen kon de andere periodes met aanzienlijk minder bezoekers en overnachtingen helaas niet goedmaken.

Ten opzichte van het landelijke gemiddelde doet Gelderland het beter, of misschien beter gezegd: minder slecht. Landelijk is een afname van 39% te zien in het aantal gasten tegen de 23% afname in Gelderland. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat het binnenlandse bezoek aan Gelderland ‘slechts’ 14% daalde en dat binnenlandse bezoek vormt nu eenmaal het grootste deel van het totale bezoek aan onze provincie. In andere bekende toeristische provincies zoals Zeeland en Noord- en Zuid-Holland komt een veel groter deel van het bezoek uit het buitenland: en dat bezoek viel in 2020 voor het grootste deel weg door de coronamaatregelen

Langere verblijfsduur

De verblijfsduur in Gelderland steeg met ongeveer 13% naar gemiddeld 3,4 nachten per persoon per verblijf. Directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Herre Dijkema constateert hierover: “relatief veel Nederlanders hebben hun zomervakantie doorgebracht in eigen land en gelukkig ook veel in het Rijk van Nijmegen, de regio Arnhem of op de Veluwe.

Bron en hele artikel: PretwerkBoek nu een verblijf bij Center Parcs, Landal Greenparks of Roompot
Liever een kijkje of verblijf bij een van de fantastische parken van: